Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gevaarlijk kruispunt omgebouwd: Enschedese scholieren maken verkeersborden voor nieuwe rotonde

In de Enschedese wijk Stroinkslanden is donderdagmiddag de nieuwe rotonde Knalhutteweg - Het Stroink officieel in gebruik genomen. Het verkeerspunt, dat eerst een gevaarlijke kruising was, moet met de metamorfose veiliger worden. Ter gelegenheid van de opening onthulde wethouder Marc Teutelink creatieve verkeersborden die zijn ontworpen door leerlingen van de nabijgelegen basisscholen De Regenboog en Het Stroink.

Van 2017 tot 2021 stond het kruispunt in de landelijke top tien van plekken waar veel ongelukken gebeurden. Dit was de reden voor de gemeente om het aan te pakken. Om veel blikschade en ambulanceritjes te voorkomen, heeft de gemeente gekozen om een rotonde van het kruispunt te maken. De wegsverandering ging gepaard met werkzaamheden aan het riool langs de Knalhutteweg.

Nieuwe borden

Leerlingen van twee nabijgelegen basisscholen hebben zelf verkeersborden ontworpen om de nieuwe situatie uit te leggen. Wethouder Marc Teutelink is enthousiast over van deze campagne. “De kinderen hebben tijdens de aanleg van de rotonde een bezoek gebracht aan de bouwplaats. Ze hebben gezien wat er zou veranderen en hebben samen op school verkeersborden gemaakt. Deze borden blijven twee weken staan.”

Voorrang voor fietsers

Een 30-kilometerweg, een 50-kilometerweg, een busroute en een fietspad kruisen elkaar op het aangepakte punt. De nieuwe constructie zorgt ervoor dat fietsers voorrang hebben. Bovendien wordt de snelheid eruit gehaald, zodat de automobilist niet te hard rijdt. Tijdens de gehele verbouwing van de Knalhutteweg is er meer ruimte gecreëerd voor bomen en planten. Gemeente Enschede wil hiermee de weg groen maken. De planten hebben een extra functie: deze zullen ervoor zorgen dat autolichten niet zomaar de woonkamers binnenkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.