Verkeer
Stuur appje
Zoek

Vier Twentse 'atleten op leeftijd' naar Europese Kampioenschappen in Italië

230921 EK atletiek Anouk Hanny en Anja EIGEN FOTO
De drie AC Tion-leden zijn er helemaal klaar. Van links naar rechts Anouk Hulshof, Hanny Ebbekink en Anja Mulder.
Beeld: EIGEN FOTO

Drie leden van de Enschedese atletiekvereniging AC Tion en eentje van LAAC Twente uit Hengelo doen de komende week mee aan de Europese Kampioenschappen Masters Atletiek in het Italiaanse Pescara. Het zijn de Hengelose Anja Mulder (verspringen en hink-stap-sprong) en het Enschedese drietal Anouk Hulshof-Fölkner, Hanny Ebbekink-Tukkers (allebei discuswerpen) en Alex Stienstra (langeafstandsloper).

Masterswedstrijden

Masterswedstrijden zijn speciaal in het leven geroepen voor atleten die na hun 35e nog competitief willen sporten. De deelnemers gaan in leeftijdsgroepen van 5 jaar de strijd aan met elkaar. Drie van de deelnemende Tukkers zijn lid van AC Tion en trainen daar ook samen. Anja Mulder (50+) is Nederlands kampioen hink-stap-sprong (10,74 m) en Nederlands kampioen en recordhoudster verspringen (5,07 m). Zij gaat proberen zich op beide onderdelen naar het podium te springen.

Nederlands kampioene

Hanny Ebbekink-Tukkers (65+) is eveneens Nederlands kampioene. Op het onderdeel discus heeft de Enschedese een persoonlijk record van bijna 33 meter in haar leeftijdscategorie. Ook zij richt zich op een podiumplek in Italië.

Voor collega-discuswerpster Anouk Hulshof- Fölkner (45+) is het podium te hoog gegrepen. De Enschedese doet namelijk voor de eerste keer mee aan zo’n groot internationaal evenement. Zij hoopt haar persoonlijk record van 26,22 meter te verbeteren.

icon_main_info_white_glyph

Wanneer?

Het EK Atletiek voor Masters begint vandaag en duurt tot zondag 1 oktober. Weten hoe de atleten presteren? Volg ze via uitslagen.nl

Veelvraat

De vierde Tukker is Enschedeër Alex Stienstra. Hij komt uit in de categorie 60+ en doet mee op maar liefst vier onderdelen: de 10.000 meter, de 1.500 meter (zijn favoriete afstand), de 5.000 meter en de korte cross.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.