Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe kroeg op de Klokkenplas in Enschede moet 70s en 80s harten weer laten kloppen

T Klokhuys binnenkort Hey Joe op de Klokkenplas Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

De Enschedese kroegbazen Kees Riemersma en Luc Scheper krijgen er een tweede kroeg bij de Klokkenplas. De eigenaren van Rocks blazen nieuw leven in café 't Klokhuys. De kroeg, die de naam Hey Joe krijgt, opent naar verwachting eind september of begin oktober de deuren.

Kees Riemersma en Luc Scheper zijn momenteel eigenaren van het naastgelegen café van 't Klokhuys, maar krijgen er nu een extra locatie bij op het pleintje achter het stadhuis. Het toekomstige Hey Joe bevindt zich naast hun café Rocks. De nieuwe kroeg krijgt een totaal andere uitstraling. "Bij Hey Joe wordt voornamelijk popmuziek gedraaid. Het moet een knusse en gezellige plek worden voor iedereen," aldus Riemersma, een van de eigenaren van café Rocks.

Café Rocks 2023 Julian Vriend
Café Rocks van eigenaren Kees Riemersma en Luc Scheper
Beeld: Julian Vriend

Oude eigenaar

Eind jaren 90 in Enschede stond de nieuwe kroeg bekend onder een andere naam: Jimmy's. Goed nieuws voor fans van dat café: "Jimmy komt terug en zal achter de bar staan," beloven de eigenaren. Het gaat om niemand anders dan James Donahoe, beter bekend als Jimmy, die negen-en-een-half jaar lang een zaak had in het pand van Hey Joe. De Amerikaan is weer in Enschede en zal begin oktober Enschedeërs van een biertje voorzien.

Klokkenplas

De kroeg schenkt niet alleen pilsjes. "We willen ook speciaalbieren, cocktails verkopen en gaan experimenteren met wijnen.”

Café Rocks heeft tijdens de coronaperiode enige moeite gehad om veel gasten te ontvangen. "In de kroeg konden we slechts een beperkt aantal gasten kwijt. Toen kregen we het tijdelijke terras, wat ons enorm heeft geholpen." Het zogenaamde tijdelijke terras is inmiddels voor het café in de Hofstraat permanent geworden. "Zowel Hey Joe als Rocks kunnen gebruik maken van de nieuwe tafels en stoelen."

De Klokkenplas in Enschede Foto vanaf La Cubanita Julian Vriend
De Klokkenplas in Enschede
Beeld: Julian Vriend
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.