Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opnieuw raak op Oliemolensingel in Enschede: vier geparkeerde auto's geramd

Ongeluk Oliemolensingel
Het is deze vrijdagavond weer raak op de Oliemolensingel
Beeld: Dennis Bakker/News United

Voor de tweede keer in een week was het raak op de Oliemolensingel in Enschede. Een chauffeur verloor waarschijnlijk de macht over het stuur en ramde vier geparkeerde auto's. Een van de vier voertuigen schoot door de klap het gras op. Alle betrokken auto's raakten zwaar beschadigd. Een betrokkene is behandeld door ambulancepersoneel. Eind mei 2022 gebeurde een soortgelijk ongeluk op diezelfde singel. Een BMW vloog uit de bocht en torpedeerde drie geparkeerde auto's. Buurtbewoners eisten maatregelen en wezen toen op vergelijkbare aanrijdingen in december 2021 en maart 2022.

En dan is er nog afgelopen donderdag. Toen had er ook al een aanrijding plaats op de Oliemolensingel. Een man raakte daarbij gewond. De bestuurster van de auto die het ongeluk veroorzaakte werd door de politie meegenomen.

Eenzijdige ongelukken

Eind mei 2022 eisten bewoners van de Oliemolensingel in Enschede dat er maatregelen worden genomen om de weg veiliger te maken. Buurtbewoners die destijds wakker werden van de klap vertelden dat ze het zat zijn dat steeds hun auto's beschadigd raken bij eenzijdige ongelukken op de singel. De bewoners willen dat de gemeente de weg zo verandert dat daar niet meer hard kan worden gereden 'op de racebaan'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.