Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Vredesvlag Oldenzaal gehesen: ‘Vredesduif’ is voor Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes

Ook dit jaar is voor aanvang van de landelijke Vredesweek weer de vredesvlag gehesen voor het Oldenzaalse gemeentehuis. Verantwoordelijk daarvoor is de Missie, Ontwikkeling en Vrede groep, bestaande uit Gerard Reuver en Toon Brummelhuis. De ‘vredesduif’, die hier traditioneel bij wordt uitgereikt ging in de vorm van een ingelijst kunstwerk naar Carnavalsvereniging De Kadolstermennekes in de persoon van Stadsprins Bas Hulsink. “Vanwege de verbindende rol in de Oldenzaalse gemeenschap”, aldus Brummelhuis.

Vredesduif

Gerard Reuver, al jaren de kartrekker van de MOV, toonde zich zeer verheugd dat het weer zover is. De Vredesweek wordt georganiseerd door PAX, een landelijke stichting die sinds 2006 bestaat na een fusie tussen PAX Christi Nederland en het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV). Voorafgaand wordt door heel Nederland de vredesvlag gehesen. In Oldenzaal is deze lichtblauw met de afdruk van een vredesduif erop.

“Doe eens lief, dan komt alles vanzelf goed”

In de toespraken van Gerard Reuver, locoburgemeester Evelien Zinkweg-Ankone en Toon Brummelhuis werden natuurlijk de oorlogssituaties in de wereld niet onaangeroerd. Bas Hulsink reageerde op het uitgereikt krijgen van het schilderij van de vredesduif uit handen van pastoor Bernard Reerink met de volgende woorden: “Word ’s ochtends vroeg wakker en doe eens lief, dan komt alles vanzelf goed.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.