Verkeer
Stuur appje
Zoek

Binnenstad van Almelo twee dagen in het teken van internationaal straattheater

230915 Almelo op t rabat
Beeld: Almelo Events

Al 30 jaar zorgt het evenement voor een weekend vol sfeer in de binnenstad van Almelo. Door de jaren heen trekt Almelo op ’t Rabat steeds meer bezoekers. Straattheater, kunst, dans en kinderactiviteiten gaan hand in hand. Er is voor ieder wat wils.

Twee dagen wordt de Almelose binnenstad omgetoverd tot theater en kunsthal. Verschillende verenigingen vanuit het binnen- en buitenland zetten zich in om bezoekers kennis te laten maken met de allerlei talenten.

Straatspektakel

Ieder jaar is er internationaal straattheater te vinden in het centrum. De artiesten staan op een vaste plek of trekken rond door verschillende straten en pleinen. De acrobatiekvoorstelling ‘Cycling Circus’ gaat om het balanceren op fietsen. Danseres Camela is virtuoos met hoelahoeps en maakt een slagveld van fruit door middel van één heupzwaai. Komische jongleur ‘Dutch Juggler’ zet de boel op stelten en er komen twee afval etende monsters tot leven. Kortom, genoeg verbazingwekkende optredens.

Kunst en cultuur

De zondag staat in het teken van kunst en cultuur in Almelo. Lokale kunstenaars tonen op de Koornmarkt hun werk bij diverse kramen. Op drie podia verzorgen dansgroepen van ODIN92, InterAll en Tango Twente verschillende acts. Kooroptredens en bands zoals Custom Madness en Bigband Almelo verspreiden zich ook over de binnenstad.

Pasar Senang Almelo

Almelo kan dit weekend proeven van de Indische cultuur. Vijftien kraampjes met hapjes en specifieke cultuurproducten staan opgesteld. Naast het proeven van allerlei gerechten, toont de cultuur ook Oosterse entertainment met optredens van de Manissionada band en dansgroep Wayana Budaya Nusantara.

230915 Almelo op t Rabat 2
Straattheater in de binnenstad van Almelo
Beeld: Almelo Events

Airforce Show

Voor het eerst in twintig jaar komt de Sgt. Wilson’s Airforce Show terug naar hun thuisbasis. Ze gaan de hele wereld over met muziek uit de jaren 40 en 50, zoals Glenn Miller, the Andrews Sisters, Doris Day, Rosemary Clooney en meer. Op zaterdagmiddag is de show te zien op het Waagplein.

Voor de kleintjes

Dit weekend mogen de kinderen tijdens de actieve Funny Hats Show hun eigen grappige hoed maken. Daarnaast kunnen ze helpen met het oplossen van een circusraadsel tijdens ‘De sleutel Avan het circus’ show, waar hoofdpersonage Douwe hen meeneemt op avontuur.

icon_main_info_white_glyph

Almelo op 't Rabat

Twee dagen lang, op 16 en 17 september, vindt Almelo op ’t Rabat plaats door de gehele binnenstad.

Zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Zondag 12.00 uur tot 18.00 uur.

Op zondag kunnen bezoekers gratis gebruikmaken van parkeergelegenheden in de binnenstad.

Meer weten? Neem een kijkje op de website van Almelo Events.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.