Verkeer
Stuur appje
Zoek

Specialistische zorg Almelo en omstreken rekent op technologisch toptalent: 'Het moet anders’

20230913 Reggeborgh Research Fellowship
Mattiènne van der Kamp, Dieuwke van Dartel, Emilie Klaver en Jaimy Simmering (vlnr)
Beeld: Reggeborgh Research Fellows

De zorgvraag neemt toe, de middelen zijn beperkt en ook Twente heeft te maken met een krimpende beroepsbevolking. De Almelose Ziekenhuisgroep Twente en Medisch Spectrum Twente in Enschede hebben daarom de handen ineengeslagen met Reggeborgh Medical in Rijssen voor een opmerkelijke samenwerking tussen twee topklinische ziekenhuizen een 'maatschappelijke betrokken onderneming'.

Grote opgave

Het Reggeborgh Research Fellowship is een driejarig onderzoeksprogramma dat door medisch technologisch toptalent wordt uitgevoerd. Bestuursvoorzitter en chirurg Ad Claassen van het Almelose ZGT geeft andermaal aan dat de zorg voor een grote opgave staat en dat er iets moet gebeuren. ”Het moet anders, slimmer en innovatiever. Medische technologie kan daarbij helpen.”

Toegepast onderzoek

Dieuwke van Dartel, Mattiènne van der Kamp, Jaimy Simmering en Emilie Klaver zijn inmiddels begonnen met een op maat gemaakt opleidings- en ontwikkelprogramma. Het jonge viertal technisch geneeskundigen richt zich op toegepast wetenschappelijk onderzoek binnen de twee topklinische Twentse ziekenhuizen.

Unieke kans

Directeur Mirre de Noo van Reggeborgh Medical spreekt van een unieke situatie voor de jonge onderzoekers die tijdens het fellowship individueel worden begeleid binnen hun onderzoeksprgramma. "Ze volgen bovendien een gezamenlijk coachingsprogramma voor hun verdere professionele ontwikkeling. Dit fellowship biedt getalenteerde onderzoekers een unieke kans om binnen hun expertisegebied gecoacht te worden door professionals in de zorg en ondernemers op medisch technologisch gebied. Tegelijkertijd gaan ze aan de slag bij de twee topziekenhuizen in Twente.”

Betaalbaarheid zorg

Vanuit Enschede geeft bestuurder Miriam Vollenbroek-Hutten aan dat innovaties onder meer snellere diagnostiek mogelijk maken. ”Evenals complexere ingrepen en zorg op afstand. Met dit fellowship kunnen we ook in de toekomst hoogwaardige en innovatieve zorg blijven aanbieden.” Ad Claassen van het ZGT: ”Technologie en innovaties in de geneeskunde moeten een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de kwaliteit, beschikbaarheid en de noodzakelijke betaalbaarheid van de medische zorg.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.