Verkeer
Stuur appje
Zoek

Singelloop 2023 aangepast vanwege hitte: organisatie schrapt 10 Engelse Mijl

Menzis Singelloop
De temperaturen kunnen zondag lokaal oplopen tot boven de dertig graden bij de Singelloop.
Beeld: Singelloop

Het programma van de 26e Menzis Singelloop wordt zondag vanwege de hitte aangepast. De organisatie schrapt de 10 Engelse Mijl, de 5 Engelse Mijl wordt aangepast.

De temperaturen kunnen zondag plaatselijk oplopen tot boven de dertig graden. De organisatie van de Singelloop zegt dat het op een verantwoorde manier een hardloopevenement wil organiseren en laat weten dat het besluit is genomen in nauw overleg met de Veiligheidsregio en de gemeente Enschede. "Niet eerder liep de temperatuur tijdens de Singelloop Enschede zo snel op. De afgelopen dagen hebben we de weersvoorspellingen goed in de gaten gehouden met eventuele warmte-scenario’s."

Wijzigingen

Het noodgedwongen schrappen van de 10 Engelse Mijl is zuur voor de organisatie. Die zette na bijna vijftien jaar deze afstand weer voor het eerst op het programma. Deelnemers aan de 10 Engelse Mijl kunnen zondag met hun startnummer deelnemen aan de 5 Engelse Mijl en in startvak A plaatsnemen. De 5 Engelse Mijl vindt aangepast plaats: Er wordt gestart per startvak in groepen. Daarnaast zijn er voorlopers: zij bepalen het tempo en dragen een lint tussen zich. Inhalen is hier niet toegestaan.

Deelnemers wordt gevraagd zondag extra op te letten. Ook wordt gewezen op het belang om genoeg water te drinken. Er is door de organisatie opgeschaald naar onder andere vier waterposten, extra sponsbakken. Ook is er extra medische begeleiding aanwezig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.