Enschede
Hengelo
Cultuur
Video

Henny Thijssen: twee dagen dronken en nog steeds vol ongeloof

“Te gek. Ben twee dagen dronken geweest. En ben nu aan het bijkomen. Was er ondersteboven van.” Zo reageert Henny Thijssen in het dagelijkse live-programma 1Twente Vandaag op zijn overwinning in The Voice Senior.

Huilen

Het zijn bewogen dagen voor de Enschedese zanger. Interview na interview, optredens op televisie en radio en daar tussendoor je afvragen: hoe nu verder? Want dat ‘ie doorgaat met het vertolken van het Nederlandse lied lijkt honderd procent zeker.

“Ik dacht: die Evert van 88 wint het. Weet je als het volk je niet mag, krijg je geen stemmen. Je weet het nooit. Ik had niet gedacht dat ik zou winnen. Ik doe alles wat ik voel. Als ik moet huilen, dan doe ik dat.”

Wilma Landkroon

De Enschedeër schiet bijna vol als hij zijn zusje Wilma Landkroon terugziet in de uitzending. Zij zingt ‘een klomp met een zeiltje’ en Henny knikt: “Wilmaatje”, zegt hij. Henny heeft een bijzondere geschiedenis. Zijn ouders kwamen met een woonwagen uit Drenthe en streken neer in Enschede. “Ik heb ook veel met de mensen op het kamp. Met zigeuners eveneens, want daar zit ook familie.” Henny vertelt over zijn familie, over zijn afkomst en geniet ervan: “Ik mag de familie Landkroon heel graag. Achttien kinderen. Ze hebben een heel mooie zwarte humor.”

Rocken

Rocker was hij ook. Bij de band Eastcoast met Maarten de Groot. Die reageert in de uitzending op de winst van z’n vriend en medemuzikant: “Het kon ook niet anders. Geweldig. Je stak er met kop en schouders bovenuit. We zaten op de bank te huilen.”

Henny wil verder met de Nederlandstalige muziek. “En dan niet op de manier van de stoelen- en vogeltjesdans.”