Hengelo

'In deze crisistijd is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit'

Het Leger des Heils afdeling Hengelo is op zoek naar collectanten voor de jaarlijkse collecteweek van 23 tot en met 28 november. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden, laat de organisatie weten.

Leger des heils
Wie helpt deze dame met collecteren? © Leger des Heils Nederland

'Behoeft aan contact is enorm'

"In deze crisistijd is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om, soms op creatieve manieren, zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden. Zo zijn er digitale 'koffie-uurtjes' ontstaan. En bellen we onze bezoekers op om te vragen hoe het met hen gaat en of we hen ergens bij kunnen helpen? Want juist nu is de behoefte aan contact en directe hulp enorm", aldus een woordvoerder.

Buurthuiskamers

Het Leger des Heils heeft door heel Nederland zo’n honderd buurthuiskamers die bedoeld zijn voor mensen uit de directe omgeving en toegankelijk voor iedereen. In Hengelo aan de Agonstraat 10 in de Berflo Es. Mensen kunnen er terecht voor een kopje koffie, een spelletje, een maaltijd, een (pastoraal) gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. In steeds meer locaties wordt ook schuldhulp en huiswerkbegeleiding geboden, aangevuld met lokale activiteiten.

Geen subsidie

Het overgrote deel van deze buurthuiskamers is niet gesubsidieerd, waardoor het bestaan volledig afhankelijk is van giften en donaties. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 23 tot en met 28 november. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. Meld je aan via www.legerdesheils.nl/collecte