Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose dansvereniging begint dansgroep voor mensen met een verstandelijke beperking: ‘De eerste aanmeldingen zijn binnen’

230905 jazzdansvereniging ODIN92
Dansdocenten van ODIN'92
Beeld: Jazzdansvereniging ODIN'92

Jazzdansvereniging ODIN’92 ziet een vurige wens in vervulling gaan met een nieuwe dansgroep binnen het huidige lesaanbod. Dansdocent Femke Heidstra (22) nam het initiatief van dansen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bij ODIN’92 wilden ze al langer een dansgroep voor mensen met een verstandelijke beperking beginnen, vertelt dansdocent Femke Heidstra. “Nu is het dan zover. Op 19 september gaan we van start met het begeleiden van de nieuwe en eerste jazzdansgroep voor deze doelgroep. We beginnen met een 18-plus groep om te zien of de lessen aanslaan. Hopelijk kunnen we dit in de toekomst uitbreiden.”

“Na een aanmelding ga ik met de persoon zelf en ouders of begeleiders in gesprek”

Uitdaging

Voor mensen met een verstandelijke beperking kan een dansgroep een uitdaging zijn, geeft Heidstra aan. “Na een aanmelding ga ik met de persoon zelf en de ouders of begeleiders in gesprek. Ik vind het belangrijk dat er een klik is en we aan bepaalde verwachtingen van de leden voldoen. Daarnaast kijk ik naar het dansniveau van de deelnemers, zodat iedereen mee kan komen tijdens de lessen.” Heidstra biedt alle leden eerst drie gratis proeflessen aan. “Zo krijgen zij een beeld van jazzdans en kunnen ze aan de hand daarvan bepalen om door te gaan of niet.”

Opstarten

Heidstra is werkzaam in de gehandicaptenzorg. Ze danst zelf al jaren bij de ODIN’92 en geeft les aan meerdere groepen. Met haar werkervaring als goede reden stelde ze het bestuur zelf voor om deze lessen met ingang van dit seizoen beginnen. ”We zijn inmiddels begonnen met het voorbereiden van de lessen en het werven van nieuwe leden. We zitten op vier mensen en er komen nog steeds aanmeldingen binnen. Er is altijd plek voor meer.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Vanaf 19 september beginnen de lessen iedere dinsdagavond van 18.00 uur tot 19.00 uur. Meer weten? Kijk dan op de website van ODIN’92. Inschrijven voor de danslessen kan via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.