Verkeer
Stuur appje
Zoek

150-jarig Volkspark krijgt jubileumboek (en jij kunt daar verhalen en foto's voor aanleveren)

Volkspark H ter Meulen
Het Volkspark in andere tijden, geschilderd door H. Ter Meulen
Beeld: Ernst Bergboer

Er is er - bijna - één jarig. Het Volkspark in Enschede viert op 2 mei het 150-jarig bestaan. Ter ere van die mijlpaal wordt er een speciaal boek uitgebracht. Voor de inhoud ervan wordt nu gezocht naar verhalen en beelden.

De parkcommissie is op zoek naar unieke herinneringen en bijzondere momenten die mensen hebben ervaren in Het Volkspark. "We willen graag een boek creëren dat de essentie van Het Volkspark vastlegt, gezien door de ogen van degenen die het hebben gekoesterd gedurende de afgelopen 150 jaar."

Historisch materiaal

"Het boek moet een eerbetoon worden aan de mensen en de gemeenschap die Het Volkspark hebben gevormd tot wat het vandaag de dag is," laat Frans Jozef van der Vaart weten. Hij is lid van de Commissie van Beheer.

Geïnteresseerden kunnen vóór 15 september verhalen, illustraties en beelden insturen. Ook origineel historisch materiaal dat verder teruggaat in de tijd, zoals foto’s en documenten, zijn zeer welkom.

Volkspark vroeger
Lees ook
150-jarig Volkspark in Enschede krijgt volledig nieuw gezicht

De opbrengst wordt beoordeeld door een selectiecomité bestaande uit de auteurs van het boek, een aantal leden van de Commissie van Beheer, en Olaf Visscher. Hij is archivaris van het Twentse familiearchief en bestuurder van de Stichting Twentse textiel geschiedenis. De inzendingen die zij het mooist vinden, krijgen een plek in het boek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.