Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nijverbij voor Gerrit Prinsen, al decennialang de verbinder in de Hengelose Es

230903 nijverbij gerrit prinsen FOTO GEMEENTE HENGELO
Marie-José Luttikholt verrast Gerrit Prinsen met de Nijverbij.
Beeld: Gemeente Hengelo

Gerrit Prinsen (82) was volledig verrast, toen hij zondagmiddag door wethouder Marie-José Luttikholt werd verblijd met een Nijverbij. Het gemeentelijke stadscompliment, een zilveren bijtje op een speld, wordt enkele malen per jaar uitgereikt aan Hengeloërs die zich belangeloos inzetten voor de medemens. En dat doet Gerrit Prinsen zeker. "Geweldig, dit had ik nooit verwacht." Zondag was hij voor het laatst betrokken bij het jaarlijkse wijkfeest in de Hengelose Es.

Bewonersorganisatie Hengelo Midden

Prinsen is in de Hengelose Es alom bekend. Al vele tientallen jaren is hij betrokken bij een groot aantal evenementen. Daarnaast is hij voorzitter van de Bewonersorganisatie Hengelo Midden (BHM). Die organisatie is onder meer verantwoordelijk voor het jaarlijkse wijkfeest, dat zondag weer werd gehouden, maar komt ook op voor de belangen van inwoners van de wijk.

EHBO-cursussen

Afhankelijk van het beschikbare budget - afkomstig uit Buurtbonnen - worden nog meer activiteiten gehouden, zoals gratis EHBO-cursussen, muzikale kerstmiddagen voor senioren, bijeenkomsten met verhalenvertellers en de jaarlijkse kerstmarkt in het wijkcentrum.

Wijkfeest hengelose es 2022 bhm
Lees ook
Wijkfeest Hengelose Es dit jaar groots aangepakt: 175 kramen, kermisattracties en veel muziek

Sinterklaas

Daarnaast is Gerrit Prinsen betrokken bij het jaarlijkse straatfeest en hulp bij tuinonderhoud. In het verleden regelde hij sinterklaasbezoekjes bij de mensen thuis, waarbij z'n dochters als zwarte piet meegingen.

Wijkfeest

Dit jaar is hij voor de laatste keer betrokken bij het grote wijkfeest en dat is volgens zijn medeorganisatoren een mooie gelegenheid om Gerrit Prinsen te eren voor zijn grote betrokkenheid bij de wijk.

Gerrit Prinsen met zijn badmuts hij stopt na 68 jaar met waterpolo 2022 04 24 161229 yqaq
Lees ook
Na 68 jaar waterpolo gooit Gerrit (80) uit Hengelo zijn badhanddoek in de ring

Sportief

Hij stopt met het wijkfeest, maar Prinsen blijft wel actief op andere vlakken in de wijk. Daarnaast krijgt hij nu iets meer tijd om op de racefiets te stappen. Vorig jaar stopte hij na 68 jaar met waterpoloën bij WS Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.