Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Wijkfeest Hengelose Es dit jaar groots aangepakt: 175 kramen, kermisattracties en veel muziek

Wijkfeest hengelose es 2022 bhm
Ieder jaar komen er tussen de acht- en tienduizend bezoekers op het wijkfeest
Beeld: Bewonersorganisatie Hengelo Midden

Het Wijkfeest in de Hengelose Es is dit jaar groots opgezet: 175 kramen, paar kermisattracties en veel muziek. Zondag worden duizenden bezoekers verwacht en de weersverwachtingen zijn goed: “De saamhorigheid van de oude wijk is nog steeds aanwezig”, zegt voorzitter Gerrit Prinsen.

Duizenden bezoekers

Ieder jaar komen er tussen de acht- en tienduizend bezoekers op het wijkfeest en de bezoekers komen niet alleen uit de wijk. Het wijkfeest beslaat een gebied dat loopt vanaf het wijkcentrum via de Sloetsweg naar de Oude Bornseweg. Langs de route staan 175 kramen, waar mensen allerlei spullen verkopen. Ook is er een kleedjesmarkt voor kinderen, livemuziek en kermisattracties.

Vijftiende jaar

Voorzitter Gerrit Prinsen (82) van Bewonersorganisatie Hengelo Midden (BHM) is al vijftien jaar betrokken bij de organisatie van het wijkfeest en woont al 57 jaar in de Hengelose Es. Is het hard werken om alles te organiseren? “Het is veel werk, zeker met zo’n kleine club, maar je wilt toch graag iets betekenen voor de wijk.”

Gerrit prinsen bhm voorzitter 1twente
Gerrit Prinsen voor het wijkcentrum in de Hengelose Es.
Beeld: 1Twente

Hengelose Es

In al die jaren heeft Prinsen de wijk zien veranderen: “Vroeger had de wijk een slechte naam, maar er is veel veranderd. De saamhorigheid van de oude wijk nog steeds aanwezig”, zegt Prinsen. In al die jaren dat het wijkfeest bestaat, is er volgens Prinsen nog nooit gedonder geweest.

Vrijwilligers

Het bestuur van de BHM heeft ook te maken met een tekort aan vrijwilligers: “Het vinden van vrijwilligers is altijd een probleem. Het eerste wat geïnteresseerden vragen is: ‘wat kan ik verdienen?’ Dat gaat gewoon niet, wij doen het allemaal vrijwillig”, aldus de voorzitter. Naast het wijkfeest, organiseert de club ieder jaar in december een kerstmarkt. Het wijkcentrum helpt waar kan en zal ook open zijn op zondag.

Mooi weer

Het is flink aanpoten, maar wanneer alle voorbereidingen zijn gedaan en het feest is begonnen, kunnen de vrijwilligers iets rustiger aan doen. Medebestuurslid Robert Compier: “Wanneer je mensen met glimlach ziet lopen, dan geeft het een goed gevoel. Daar doe je het uiteindelijk voor."

Aan het weer en de inzet hoeft het in ieder geval niet te liggen, weet Prinsen: “In al die vijftien jaar is het altijd goed weer geweest. Kan mij niet herinneren dat het ooit heeft geregend tijdens het wijkfeest.” Het wijkfeest is zondag 3 september van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.