Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

'Over een paar jaar kunnen onze jongens van Enter Vooruit vertellen dat zij nog tegen die topclubspelers gevoetbald hebben'

Internationaal Jeugdtoernooi Enter Vooruit
Internationaal Jeugdtoernooi Enter Vooruit
Beeld: Eric Tijhof

Eanters en Engels zijn zaterdag 2 september de voertalen op sportpark De Werf in Enter. Wellicht ook nog een beetje Duits. Deze dag spelen veertien jeugdteams uit vijf verschillende landen tegen elkaar.

De voetballers van Jongens Onder 13 (JO13) van Enter Vooruit trappen tegen het team van Racing Genk het Ten Brinke Bouw Internationale Jeugdtoernooi af. Dat gebeurt om 10.30 uur, op veld 1A van sportpark De Werf.

Gastenteams

De gastenteams komen van Feyenoord en RCD Espanyol Helsinki, vanuit België zijn Royal Antwerp, Beerschot en Racing Genk te gast. Ook is Bayer Leverkussen uit Duitsland weer present. Dit jaar heeft de organisatie met Leyton Orient FC voor het eerst een Britse deelnemer.
Vanuit Nederland zijn, naast Feyenoord, de clubs FC Utrecht, AZ, FC Groningen, Excelsior Rotterdam en PSV vertegenwoordigd.

JO12

Het toernooi is voor voetbalteams van Jongens onder 12 jaar. Wedstrijden worden gespeeld door teams van 8 spelers, op een half voetbalveld. Enter Vooruit doet mee met een iets ouder team, JO13, om zo het verschil in niveau te ondervangen.

“Het is een hele ervaring voor de voetballers van ons om tegen deze topclubs te spelen”

Gastgezinnen

Stephan Jansen regelt samen met Mirjam Zwiers diverse zaken voor dit toernooi. “Een aantal teams overnacht hier, zoals Genk en Royal Antwerpen, en voor die jongeren zijn er gastgezinnen geregeld”, zegt Jansen. Alle deelnemers en hun begeleiders krijgen op het sportpark een lunch aangeboden.

Op de kaart

Zo’n internationaal toernooi is belangrijk voor de Enterse voetballers en voor de club. Jansen is ook trainer van JO13 van Enter Vooruit. “Het is een hele ervaring voor de voetballers van ons om tegen deze topclubs te spelen. Over een paar jaar zien de Enternaren die jongens voetballen bij die clubs en dan kunnen onze jongens vertellen dat zij nog tegen die spelers gevoetbald hebben”, zegt Jansen. “Met zo’n toernooi zet je Enter en Enter Vooruit ook op de kaart. Welke taal we aanhouden die dag? Ik denk Engels, misschien een beetje Duits; een mix van alles.”

Mooi affiche

Jansen heeft er ontzettend veel zin in. “Voor iedereen binnen Enter Vooruit is dit een mooi affiche. Dit is het tweede jaar dat ik betrokken bij het organiseren van dit toernooi, en ik sta er dit jaar ook als trainer van JO13 bij. Een mooie nieuwe ervaring, waaraan ik nog wel eens terug zal denken.”

Finale

De finale wordt gespeeld om 15.50 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom op sportpark De Werf aan de Sportlaan in Enter. De entree is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.