Verkeer
Stuur appje
Zoek

Horrorfiguren gaan Almeloërs opnieuw de stuipen op het lijf jagen

230828 scare actors halloween koopavond
Beeld: Lara Otte

Heksen, zombies, wolven en andere griezels: Almelo is op zoek naar scare actors die menig mens de stuipen op het lijf durven te jagen tijdens de jaarlijkse Halloween Koopavond. Het hele centrum wordt één avond omgetoverd tot spookstad. Voor de griezelliefhebbers onder ons staat er dit jaar ook een scare zone op het programma.

In de maand oktober staat de binnenstad van Almelo één avond in het teken van Halloween. Naast muziek, theater en andere activiteiten lopen er ook acteurs rond, zogeheten scare actors, vermomd als griezelige Halloween figuren. Het evenement wordt ieder jaar groter en hierdoor roept de organisatie acteurs op die in de huid willen kruipen van mysterieuze en angstaanjagende personages.

Halloween in de binnenstad

Ook deze editie staan er weer allerlei griezelige activiteiten op het programma volgens de organisatie. “Naast muziek en theater is er ieder jaar in de Crazy Frog een spookhuis te vinden. Vanaf restaurant Kreta en Proeflokaal België kunnen de mensen met boten en vlotten naar het Doepark de Hagen, dit jaar de scare zone van het evenment.”

Spooktocht

Vijf jaar geleden organiseerde Halloween Almelo de eerste editie van een soortgelijke spooktocht. “Die plannen waren er de afgelopen jaren ook, maar toen heeft corona roet in het eten gegooid”, legt theatermaker Jos Brummelhuis uit, “Dit jaar kan het dan eindelijk doorgaan.” De spooktocht in het Doepark is voor meerdere leeftijden toegankelijk. “Voor de kleintjes daarentegen raad ik het af, maar we houden rekening met meerdere leeftijden. We willen niet dat het te heftig wordt voor sommige bezoekers”, vertelt regisseur Louise Zwake. Zij zit al 40 jaar in het vak en begeleidt het team van de scare zone.

Frankenstein of Pennywise

De aanmeldingen stromen binnen. Zwake: “Voor de scare zone in hebben wij ongeveer 50 deelnemers nodig. De mails blijven binnenkomen, maar we zijn er nog niet.” Alle voorbereidingen voor de Halloweenavond zijn al in volle gang. “Ik loop elke kringloopwinkel binnen met de hoop of ik iets kan vinden. Daarnaast maak ik zelf kostuums en vraag ik mijn netwerk hier en daar om hulp.” Het team bestaat ook grotendeels uit professionele grimeurs die de acteurs zo eng mogelijk kunnen maken. “Op 7 september hebben we informatieavond bij het Huis van Katoen en Nu. Alle vrijwilligers komen dan bij elkaar om alles tot in de puntjes te bespreken en te regelen.”

icon_main_info_white_glyph

Scare actors

Op 26 oktober van 17.00 uur tot 21.00 uur vindt de Halloween Koopavond plaats. Aanmelden voor scare actors kan via de website van Halloween Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.