Verkeer
Stuur appje
Zoek

Anika uit Almelo grijpt naast de winst in de finale van SBS6 programma The Talent Scouts

Anika van Driel tijdens het programma The Talent Scouts Anika van Driel
Anika van Driel
Beeld: Talpa Network

Op zaterdagochtend zat de Almelose Anika van Driel al vroeg in de trein onderweg naar het mediapark in Hilversum. Een spannende dag want het was de finaledag van de SBS6 talentenjacht The Talent Scouts. Samen met tien anderen zong ze zaterdagavond in de finale in de hoop de hoofdprijs naar binnen te slepen: een optreden op Pinkpop en 25.000 euro om te geven aan een zelfgekozen goed doel.

“Ik vind het nu nog niet spannend, ik heb er vooral veel zin in”, vertelt van Driel zaterdagochtend aan 1Twente. De Almelose is, zoals ze zelf zegt, een ‘nuchtere tukker’. “Ik denk wel dat ik het goed ga doen vanavond, maar ik denk niet dat ik ga winnen.”

icon_main_info_white_glyph

The Talent Scouts

In The Talent Scouts gaan muzikanten Angela Groothuizen, Tabitha, Nicky Romero, Flemming en Donnie de strijd als scouts met elkaar aan. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: de beste zangtalenten aan zich binden door slim te investeren en met dat geld een van hen te ontwikkelen tot de nieuwe nationale topartiest.

Modern World

Terwijl Van Driel ‘s ochtends in de trein zit, speculeert ze over haar optreden. “Ik heb er echt zin in”, vertelt ze. “Ik ga Modern World van Anouk zingen, maar wel in een aangepaste versie. Het wordt een soort James Bond achtige versie van het nummer, heel theatraal. Maar het is uiteindelijk aan het publiek om de cijfers voor de optredens te geven.”

IMG 8856
Lees ook
Anika uit Almelo zingt in nieuwe talentenjacht op SBS6: 'Het is een droom waarvan ik niet wist dat ik 'm had'

Het optreden

Als derde van de tien mag Van Driel laten zien hoe zij Modern World van Anouk brengt. Op de backstage bank lijkt ze relaxed en in het voorfilmpje vertelt ze dat ze zichzelf wel ziet schitteren op het podium van Pinkpop. Van Driel stapt het podium op en de strijkers beginnen met haar James Bond versie van Modern World. Zelfverzekerd kijkt Van Driel de camera in terwijl haar coach Flemming enthousiast mee knikt op de maat van de muziek.

Na het optreden is Van Driel opgelucht en haar coach Flemming is trots op haar: “Ik heb veel vertrouwen in je dat je een blijvertje bent in deze buiseniss.” Ook een andere coach, rapper Donnie, is enthousiast over de Almelose: “Het was fenomenaal.” Van Driel blikt zelf ook tevreden terug op haar optreden: “Ik heb dit vooral voor mezelf gedaan.”

Geen Pinkpop

Helaas blijkt al het goede commentaar niet genoeg voor Van Driel: ze krijgt een 7.8 en haar voorganger Cornelius Leonardus haalde daarvoor een 8. Geen Pinkpop voor de Almelose dus. Toch vindt haar coach Flemming dat ze niet teleurgesteld in zichzelf moet zijn: “Je stond tenslotte wel in de finale.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.