Verkeer
Stuur appje
Zoek

Anika uit Almelo zingt in nieuwe talentenjacht op SBS6: 'Het is een droom waarvan ik niet wist dat ik 'm had'

IMG 8856
Anika van Driel op het podium van The Talent Scouts
Beeld: The Talent Scouts

De 21 jarige Anika van Driel uit Almelo schittert op het podium in de nieuwe talentenjacht The Talent Scouts op SBS6. De zangeres bemachtigde een plekje in het team van singer-songwriter Flemming en is nu in spanning aan het afwachten op een plek in de halve finale. De winnaar van de talentenjacht bemachtigt een optreden op Pinkpop en een geldbedrag van 25.000 euro.

Van Driel is erg enthousiast over haar deelname aan het programma en de prijs die daarbij komt kijken. “Het is een droom waarvan ik niet wist dat ik ‘m had”, zegt de zangeres blij.

icon_main_info_white_glyph

The Talent Scouts

In The Talent Scouts gaan muzikanten Angela Groothuizen, Tabitha, Nicky Romero, Flemming en Donnie de strijd als scouts met elkaar aan. Ze hebben allemaal hetzelfde doel: de beste zangtalenten aan zich binden door slim te investeren en met dat geld een van hen te ontwikkelen tot de nieuwe nationale topartiest.

'Ik ben ervoor gevraagd'

Van Driel heeft niet zichzelf voor de talentenjacht opgegeven. “Ik ben ervoor gevraagd”, legt ze uit. “Ik had op mijn instagram een aantal zangfilmpjes staan en op die manier hebben scouts van het programma mij gevonden en gevraagd. Ik moest eerst door een aantal voorrondes en toen mocht ik uiteindelijk meedoen.”

“Ik heb de hele trein bij elkaar gegild”

Stiltecoupé

De opnames zijn al lang achter de rug en de zangeres mag er nog niet al te veel over kwijt. “Na de voorrondes kreeg ik in januari te horen dat ik mee mocht doen aan het programma.” Van Driel blijft even stil en moet lachen. “Ik zat in de trein toen ik het telefoontje kreeg, maar ik zat in de stiltecoupé. Ik ben toen snel de coupe uitgelopen en heb daarna de hele trein bij elkaar gegild, zo blij was ik. Daarna belde ik mijn ouders, vriendinnen en vriend en toen heb ik opnieuw de hele trein bij elkaar gegild.”

Flemming

Tijdens de opnames koos Van Driel Flemming als haar scout. “Ik vind Flemming sowieso vet omdat hij jong en opkomend is. Ik heb ook goed met hem kunnen praten over het pad dat hij bewandeld heeft en zijn weg naar de top. Hij is een singer-songwriter net zoals ik en daarom kan ik veel van hem leren.” Van Driel kijkt erg op naar de populaire muzikant en hoopt over een paar jaar hetzelfde pad te mogen bewandelen als hij. “Ik zie mezelf wel een beetje als de vrouwelijke Flemming. Zijn stijl en muziek spreken me erg aan. Ik kan me heel erg in zijn muziek vinden.”

Thumbnail IMG 8857
Anika van Driel
Beeld: The Talent Scouts

Reacties

De zangeres uit Almelo krijgt heel veel reacties op haar deelname. “We zijn echte Almeloërs dus het is ons kent ons. Na de eerste aflevering ging ik uit en kreeg ik van iedereen lieve reacties. Het is leuk dat ik nu de bevestiging krijg dat ik echt kan zingen.” Van Driel voegt daar lachend aan toe dat haar opa en oma ook heel erg trots zijn.

Finale

De finale van The Talent Scouts vindt plaats tijdens een live-uitzending op 26 augustus. Van Driel kan nog niet vertellen of ze de halve finale of de grote finale heeft gehaald. “Maar het zou wel onwijs gaaf zijn als ik op Pinkpop zou mogen optreden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.