Verkeer
Stuur appje
Zoek

Opgepast! Vanaf nu zijn de nieuwe flitspalen in Enschede in werking

20230323 EERSTE VAN VEELBESPROKEN FLITSPALEN ENSCHEDE GEPLAATST VOLKSPARKSINGEL NEWS UNITED DENNIS BAKKER
De flitspalen werden in maart al geplaatst, maar zijn nu in werking
Beeld: News United / Dennis Bakker

Wie te hard of door rood rijdt op de Gronausestraat of de Volksparksingel in Enschede, wordt vanaf deze donderdag geflitst door een van de drie nieuwe flitspalen. De nieuwe flitspalen zijn geplaatst door het Openbaar Ministerie - op verzoek van de gemeente en de politie - en worden nu aangezet.

Er staan al geruime tijd twee nieuwe flitspalen op de kruising van de Gronausestraat met de Oostweg in Enschede. Op de weg, waar een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt, wordt volgens de gemeente vaak te hard en door rood gereden. De nieuwe flitsers controleren zowel op snelheid als op het negeren van het rode verkeerslicht.

Derde flitspaal

Ook op de kruising van de Volksparksingel met de Westerval, bij het Volkspark, staat een nieuwe flitspaal, die vanaf donderdag werkt. Ook deze flitspaal registreert overtredingen van de maximumsnelheid (van 50 kilometer per uur) en het negeren van rood licht.

Flitser kruispunt pexels googlemaps
Lees ook
Opgelet: op deze kruispunten in Enschede worden binnenkort flitspalen geplaatst

Bij het Volkspark zijn geregeld evenementen, ook zijn er een sporthal en moskee gevestigd. "Daardoor zijn er veel oversteekbewegingen van fietsers en voetgangers. Te hard of door rood rijden, is daardoor een groot risico", aldus het OM.

Flitspalen weg

In de afgelopen periode zijn de drie nieuwe flitspalen getest, maar vanaf nu krijgen alle overtreders een boete, aldus het OM. In Overijssel werden de afgelopen tijd juist ook flitspalen weggehaald. Met name in Zwolle verdwenen er veel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.