Verkeer
Stuur appje
Zoek

Buurtcamping in Enschedese wijk om buurtbewoners beter te leren kennen

Speeltuin Boswinkel
De tenten van de Buurtcamping worden vrijdag, zaterdag en zondag opgezet op Boswinkel Plaza
Beeld: Henk ten Harkel

Buurtgenoten moeten elkaar betere leren kennen. Waar kan dat beter dan op een camping? Bij Boswinkel Plaza ter hoogte van de Belgiëlaan wordt van 25 tot en met 27 augustus de Buurtcamping opgezet.

Kinderdisco

De camping wordt vrijdag bewoond door buurtbewoners die zin hebben hun tent bij de speeltuin op te zetten, die elkaar willen ontmoeten en die deel willen nemen aan gezamenlijke activiteiten. De organisatie zorgt voor een waterpretplek, er zijn wedstrijden, workshops, er is een knutselclub en een kinderdisco.

20230729 Buurtcamping Wooldrikspark Roberto Annabel en Natalie
Lees ook
Voor de buurtcamping in Enschede hoeft Roberto (12) zijn spaarpot niet om te keren

Laagdrempelige camping

De camping is laagdrempelig opgezet, zodat Enschedeërs die niet weg kunnen, toch even het vakantiegevoel ondergaan. De entree voor kinderen is gratis. Per volwassene wordt €20,79 gerekend en voor een tentplek moet hetzelfde bedrag worden betaald.

Stichting de Buurt

Stichting de Buurt zette vorig jaar overal in het land 53 kortdurende Buurtcampings op. Vorige maand werd eenzelfde soort tentenkamp in het Wooldrikspark gehouden. De Buurt is een stichting zonder winstoogmerk. Doel van de stichting is het versterken van buurten onder andere door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.