Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twentse shantykoren komen samen op festival in Almelo

220823 de oostvaarders
De Oostvaarders
Beeld: Jan Bosch

Een drankje in de buitenlucht terwijl er zeemansliederen klinken: het shantykorenfestival in Almelo. Drie verschillende shantykoren uit Twente zullen op zondag 3 september optreden in het Beeklustpark in Almelo.

Vorig jaar verzorgden een shantykoor uit Tubbergen en twee koren uit Almelo een optreden op het festival. Dit jaar keert shantykoor de Oostvaarders uit Almelo terug naar het festival en zullen zij samen met koor Wrakhout uit Enschede en koor Bornse Maten uit Borne de zeemansliederen door het park laten klinken.

Shantykoren

Het shantykoor Wrakhout uit Enschede heeft de eer om het festival te openen. Ruim 70 zangers en muzikanten zingen over het vroegere zeemansleven. Het Enschedese koor heeft een groot repertoire, ze hebben namelijk Nederlandse, Engelse, Duitse en Ierse liedjes op de lijst staan. Niet alleen Wrakhout beschikt over een groot repertoire, de Bornse maten doen daar nog een schepje bovenop: zij hebben zeemansliedjes uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje en Italië.

De Oostvaarders

Voor het Almelose shantykoor de Oostvaarders is het een thuiswedstrijd. Zij sluiten het festival af. Het repertoire van de Almeloërs is een tijd terug opgeschud en er zijn meer toegankelijke nummers toegevoegd. Voorzitter Anton Pots liet eerder aan 1Twente weten dat er vergrijzing op de loer ligt. Nieuwe leden werven voor shantykoren is lastig. Door het repertoire aantrekkelijker te maken voor een breed publiek, hoopt Pots dat dat helpt met nieuwe leden vinden.

20230721 Shantykoor Almelo
Lees ook
Tachtigers domineren Almeloos koor van zeemansliederen
icon_main_info_white_glyph

Tijdschema

13.30: Wrakhout

14.45: Bornse Maten

16.00: De Oostvaarders


Het shantykorenfestival is gratis te bezoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.