Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zo'n 2.000 belangstellenden verwacht voor De Boer Op langs agrarische bedrijven in Enter

De Boer Op Enter
De Boer Op, in en rond Enter
Beeld: Wouter de Wilde

Melkveehouderijen, een schapenhouder, een biologisch agrarisch bedrijf en loonbedrijf zetten dinsdag 22 augustus hun deuren open. “We hebben elk jaar een mooie tocht, en kunnen ook dit jaar iets moois aanbieden”, zegt Henk Beunk, medeorganisator van de fietstocht De Boer Op.

LTO Noord afdeling West-Twente houdt dinsdag 22 augustus de fietstocht De Boer Op. De route is met zorg samengesteld, vertelt Beunk. “Er doen diverse agrarische bedrijven mee en de route loopt over hele mooie fietspaden, deze keer in en rond Enter.”

“Het doel van de fietstocht is vooral om verbinding te leggen tussen boer en burger”

Rouleren startplekken

“We rouleren wat de startplekken en routes betreft tussen Rijssen, Wierden en Enter. Het mooie is dat je elk jaar in een ander gebied fietst en ook meer keuze hebt uit agrarische bedrijven. Dat wordt ook gewaardeerd door de deelnemers.”

Verbinding

“Het doel van de fietstocht is vooral om verbinding te leggen tussen boer en burger. Vroeger had iedereen wel een boer in de familie, tegenwoordig is dat niet meer zo. We vinden het belangrijk om de agrarische sector open te stellen, te laten zien wat er gebeurt op de bedrijven.”

Positief

De boeren doen graag mee, zegt Beunk. “Iedereen staat er positief in, iedereen ziet er ook het belang van in. Als bedrijven niet meedoen, ligt dat er meestal aan dat ze het arbeid technisch niet rondkrijgen: je moet zo’n dag ook voldoende personele bezetting hebben. Ook van de deelnemende agrarische bedrijven krijgen we positieve reacties. Het zijn ook voor hen mooie dagen.”

Schapenhouder

Naast een melkveebedrijf, schapenhouder, loonbedrijf, vleesveebedrijf, (vlees)veebedrijf met natuuronderhoud doet dit jaar ook een biologisch melkvee en varkensbedrijf mee. “Bijzonder dat we dit bedrijf in de route hebben. Het is altijd mooi om te zien, mensen vragen er ook naar.”

Welkom

Gemiddeld gaan zo’n 2.000 fietsers de boer op. Beunk: “Veel gezinnen met jonge kinderen, maar ook senioren. Inwoners van deze regio, en toeristen. Een hele gemixte groep van belangstellenden is het elk jaar. De boeren heten iedereen van harte welkom!”

icon_main_info_white_glyph

De Boer Op

Gestart wordt in Enter, bij sportpark De Werf van voetbalvereniging Enter Vooruit, Sportlaan 2. Er kan gestart worden van 09.30 tot 12.30 uur. Een routeboekjeskost vijf euro. Tijdens de route zijn pannenkoeken, koffie, fris en krentenwegge verkrijgbaar, ter dekking van de kosten.

Meer info: www.fietstochtdeboerop.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.