Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bekende voetbalnamen in benefietwedstrijd voor zieke René Remie

Affiche benefietwedstrijd René Remie Organisatie Benefietwedstrijd René Remie
Beeld: Organisatie Benefietwedstrijd René Remie

Bekende namen uit de voetballerij, onder wie Hendrie Krüzen, doen mee aan de benefietwedstrijd in het teken van de zieke voetbaltrainer René Remie (38) uit Almelo. De wedstrijd is op vrijdagavond 8 september op het sportpark van Rigtersbleek in Enschede.

Een van de ploegen is het eerste elftal van ATC'65. Afgelopen seizoen was Remie nog trainer van dat team. De tegenstander is een ploeg met vrienden van Remie, onder wie teamgenoten van vroeger. Remie speelde bij Heracles en voor een rijtje amateurvoetbalclubs uit Overijssel.

Krüzen

De coach van de vriendenploeg is Hendrie Krüzen, tegenwoordig assistent bij Heracles. Krüzen was een tijdje terug op bezoek bij Remie in revalidatiecentrum Het Roessingh. Toen ging het ook over de benefietwedstrijd. "René vroeg of hij wilde meewerken aan de wedstrijd. Tuurlijk zei Hendrie", vertelt Steve Lemaire, een jeugdvriend van Remie.

Veiling shirts profvoetballers

Na de benefietwedstrijd is er een loterij, een veiling van voetbalshirts van (voormalig) profvoetballers en muziek. De aftrap is om 19.15 uur. Het ingezamelde geld moet ervoor zorgen dat Remie weer thuis kan wonen. De woning moet worden aangepast en een rolstoelbus is wenselijk.

Doneeractie

Remie kreeg eind vorig jaar een hersenbloeding en heeft als gevolg daarvan het locked-in syndroom. Daardoor word je als het ware opgesloten in je eigen lichaam.

Begin deze week kwam al een doneeractie voor Remie online en binnen 24 uur was het streefbedrag van 70.000 euro behaald. De teller staat inmiddels bijna op 100.000 euro.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.