Verkeer
Stuur appje
Zoek

Proef Eet Enschede terug van weggeweest: met Bierplein en duurdere Duyt

Foto Oude Markt Proef Eet Enschede 2019 Proef Eet
Tijdens het eerste weekend van september zien we de Proef Eet in de Enschedese binnenstad verschijnen
Beeld: Proef Eet

Na drie jaar de munten (Duyten) op zak te hebben gehouden, is het bijna tijd om ze weer uit te geven. Van 1 tot en met 3 september vindt Proef Eet plaats in de binnenstad van Enschede. Bijna dertig restaurants en cateraars nemen deel, en bezoekers kunnen genieten van bieren van zeven verschillende brouwerijen.

Opening

De opening van Proef Eet in Enschede zal plaatsvinden op het Bierplein, het Jacobusplein achter de Jacobuskerk. Hier zal locoburgemeester Marc Teutelink het evenement openen van 17:30 tot 19:00 uur. Hierna kan het publiek het plein op om de Duyten te laten rollen bij verschillende kraampjes, verspreid zijn over de stad.

Drukte Proef Eet Enschede 2019 Proef Eet
De Proef Eet tijdens de 34e editie
Beeld: Proef Eet

Duyten

De prijzen van de Duyt is ten opzichte van de vorige edities enorm verhoogd. Je betaalt tijdens de editie van 2023 een prijs van €3,10 voor één Duyt, terwijl dit tijdens de editie van 2019 nog €1,35 was. Wel kun je deze editie voor het eerst met halve Duyten betalen. Deze zijn te verkrijgen aan kassa's op de Oude Markt, Van Loenshof (Zuidmolen), Jacobusplein/Walstraat en 't Ei van Ko.

icon_main_info_white_glyph

Wat is de Proef Eet?

De Proef Eet wordt sinds 1985 georganiseerd in Enschede. De bezoeker kan met munten (Duyten) bij verschillende kraampjes van diverse Enschedese horecaondernemers hapjes en drankjes kopen. Aan het einde van de Proef Eet worden ook prijzen uitgereikt, zoals de publieksprijs, beste nieuwkomer en beste styling. Naast deze prijzen worden er door een vakjury prijzen uitgereikt voor de beste gerechten. De nummer één, twee en drie ontvangen de gouden, zilveren en bronzen Duyt.

Na drie jaar weer een editie

Door de voorgaande drie edities ging een streep. In 2020 en 2021 was corona de spelbreker, vorig jaar waren het aanhoudende personeelstekort in de horeca en extreem gestegen kosten de boosdoeners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.