Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Lossers Bruegheliaans Festijn met activiteiten voor drie verschillende leeftijdsgroepen

Nadat donderdag 31 augustus de traditionele ‘voetstapper’ (een tegel met de voetafdrukken van een bekende inwoner) is gelegd, barst de dag erna het Breugheliaans Festijn in Losser los met activiteiten voor drie verschillende doelgroepen. “Een gevarieerd programma voor jong en oud”, aldus Norbert Bruins van de organisatie.

Brueghels sfeer
Gezellige sfeer tijdens de drie dagen Bruegheliaans Festijn
Beeld: organisatie Bruegheliaans Festijn

De ‘voetstapper’ ging overigens dit jaar naar Hans Heideman (76), een eer die hij te danken heeft aan zijn vele bestuurlijke functies en vrijwilligerswerk binnen de Losserse gemeenschap. Markant detail is dat zijn vrouw Anita dit fenomeen dertig jaar geleden bedacht. De tegel met zijn voetafdrukken komt te liggen op het Brueghelpad naast ‘t Lossers hoes. “We kunnen nog zeven á acht jaar verder”, zegt voorzitter Eric Pothoven, “daarna ligt het pad vol en moeten we uitbreiden of een andere plek zoeken.”.

“Wel belangrijk om te vertellen dat het een 0.0 party is”

Voor vrijdag staat voor de allerjongste Lossernaren De Grote Meneer Beer Show op het Brueghelpodium van half vier tot half vijf. Aansluitend is er voor de jeugd van 12 tot 17 jaar een beachparty met medewerking van dj G-Trumpetty, oftewel Gerben Ekkelboom. “Dat wordt een geweldig spektakel. Wel belangrijk om te vertellen dat het een 0.0 party is”, aldus Bruins.

Kinderkramerie

Op de zaterdag zijn er verschillende zang- en dansoptredens en op de zondag is er heel gevarieerd cultureel programma met onder andere de slagwerkgroep van de LosserHof, Rintintin. Op het podium op het Raadhuisplein treden diverse artiesten en groepen op met als hoogtepunt tussen 16.00 en 18.00 uur de finale van het Brueghels Super Talent, een talentenjacht voor de jeugd tussen 6 en 18 jaar. De band Waterproof Shampoo sluit de dag af.

“De toegang tot alle activiteiten en optredens is gratis”

Böggelrieders

Op zondag zal er zoals bekend helaas geen stoet meer te zien zijn. In plaats daarvan zal er op het Raadhuisplein tussen 12.0 uur en 18.00 uur een gevarieerd cultureel programma worden gepresenteerd door Theo Buitink. Hier zullen o.a. de Böggelrieders en vele anderen optredens verzorgen.

’s Middags is er ook nog een kofferbakverkoop. Er zijn kraampjes, er is een kinderkramerie en er is straattheater. Er is een optreden van Django Wagner en als afsluiter treedt ‘s avonds de band BAAS op. De toegang tot alle activiteiten en optredens is gratis.

De Grote Meneer Beer Show voor de allerkleinsten op vrijdag
Beeld: organisatie Bruegheliaans Festijn
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.