Enschede
Cultuur
Video

Corona ook spelbreker voor Museumnacht

Het Rijksmuseum werd omgetoverd tot een grote dansvloer, in de Museumfabriek mochten bezoekers eigen kunst maken en de redactievloer van de Tubantia werd een nachtclub. De eerste Museumnacht van Enschede met 1400 deelnemers was vorig jaar een groot succes. Maar dit jaar, gaat-ie niet door.

Corona

Toch weer corona dat een mooi initiatief de das om doet. De komende editie van de Museumnacht zou op 7 november worden gehouden, maar de culturele instellingen die vorig jaar meededen, vonden het risico te groot en bliezen het evenement af. “Heel jammer”, zei projectleidster Julia Wolters van het Rijksmuseum in het live-programma 1Twente Vandaag dat op elke werkdag van 16.00 tot 17.00 uur wordt uitgezonden.

Jongeren

De Museumnacht is een evenement speciaal voor jongeren om ze naar culturele instellingen te halen. “Negen locaties waar van alles te doen is”, beschrijft Julia de activiteiten. “De nacht heeft een vrij karakter, je gaat van het ene naar het andere. Daarom kun je de veiligheid niet garanderen”, zegt ze.

Niet getreurd, want de organisatie is nu al bezig voor volgend jaar. “Het moet nog groter, nog beter”, klinkt het enthousiast. De komende periode probeert de projectleidster toch nog iets voor de jongeren te doen. “We zijn bezig om de activiteiten voor jongeren die wel doorgaan op een platform te zetten. Een soort UIT-agenda voor jongeren.”