Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Paarden en pony's, grote jaarmarkt, keuringen stamboekvee, attracties en terrassen trekken duizenden bezoekers naar Enter

Paarden en ponymarkt Enter
Beeld: Facebook Paarden en ponymarkt Enter

Paarden en pony’s, een jaarmarkt van zo’n 150 kramen, een kinderrommelmarkt, keuringen van stamboekvee, attracties voor de jeugd en veel gezellige terrassen: donderdag 17 augustus wordt in het centrum van Enter de traditionele Paarden- en Ponymarkt gehouden, voor de 55e keer.

Om zes uur ’s morgens komen de eerste handelaren op de paarden- en ponymarkt binnen. “Hoe die aanvoer is weten we nooit precies. ’s Morgens vroeg is er al volop handel”, zegt marktmeester Johnny Jansen in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Traditiegetrouw zijn er ook weer keuringen van de kleinste pony en het mooiste paard en de mooiste pony. Dat gebeurt allemaal op het Dorpsplein.

“Voor de jaarmarkt hebben we nog nooit zoveel handelaren ingeschreven, tussen de 150 en 170”

Het grote publiek is er niet alleen voor de paarden en pony’s maar ook voor de jaarmarkt. “Voor de jaarmarkt hebben we nog nooit zoveel handelaren ingeschreven, tussen de 150 en 170”, zegt Jansen. “De hele Dorpsstraat, van de Oudheidkamer tot aan Roetgerink Mode staat mudjevol."
Dat geldt ook voor de keuringen van het stamboekvee: “Er komt meer vee dan we ooit hebben gehad.”

Shows en terrassen

Verder is er die dag nog een show van oude tractoren, er zijn demonstraties ambachtelijk klompen maken, een hoefsmid beslaat paarden, er kan pony gereden worden, er staan koetsen om te bekijken, er komt een schapendrijver, er is een kinderrommelmarkt, er staan attracties voor kinderen en uiteraard ontbreekt het niet aan terrassen.

De markt duurt van 8.00 tot 14.00 uur. Het centrum van Enter is afgesloten voor het verkeer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.