Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Tuineigenaren stellen komend weekend hun tuinen open tijdens kleurrijk Rondje Tuinen Twente

Olgarden
Olga van Ekelenburg in haar tuin
Beeld: Twente FM

Tien tuineigenaren stellen komend weekend, 12 en 13 augustus, hun tuin open om daar anderen van te laten genieten, vertelt Olga van Ekelenburg in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Ook zij doet met haar tuin Olgarden mee aan het Rondje Tuinen Twente 2023.

Rondje Tuinen Twente is een particulier initiatief. “We willen mensen de gelegenheid bieden verschillende tuinen te bezoeken, tuinen die allemaal iets speciaals hebben.”

“Soms kom je bij collega tuinders een plant tegen en dan denk je, die wil ik er nog wel bij”

Pluktuin, grassentuin

Tuinkamers, een pluktuin, een grassentuin, een boerderijtuin, een hobbykwekerij: elke tuin is weer anders ingericht. Met verrassende hoekjes, vijvers, een bijenstal en bankjes. Met allemaal verschillende soorten planten, die elk weer hun eigen diversiteit hebben. “Van bijvoorbeeld de Phlox zijn veel variaties. Dan kom je er een tegen die wat kleinbloemiger is, of net even een ander kleurtje heeft. Soms kom je bij collega tuinders een plant tegen en dan denk je, o die is wel leuk. Dan wil je die er nog wel bij.”

Andere setting

In elke tuin staan wel bijzondere planten. “Het is mooi om zo’n diversiteit aan planten te laten zien. De tien tuinen zijn alle tien heel verschillend, terwijl je toch, als je goed kijkt en een lijstje mee zou nemen, ook in deze tuinen wel dezelfde planten staan, alleen vaak in een heel andere setting.”

Open tuinen

De tuinen zijn open op 12 en 13 augustus en op 9 en 10 september, van 10.00 tot 17.00 uur. Het kan voorkomen dat een tuin toch op ene bepaalde dag dicht is; het is raadzaam om voorafgaand aan het tuinbezoek te kijken op www. rondjetuinentwente.jouwweb.nl
Hierop staan ook de adressen en allerlei informatie over de opengestelde tuinen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.