Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Hengelo sluit avondwinkel wegens rol in drugshandel

Geslotenwinkel streetview
Beeld: Google Street View

De gemeente Hengelo heeft de Stevan Avondwinkel aan de Drienerstraat gesloten. Volgens de gemeente speelde de avondwinkel een rol in 'de keten van drugshandel'. De winkel moet een half jaar gesloten blijven.

'Signaal tegen ondermijning'

In het pand zijn ook wapens aangetroffen. “Uit politieonderzoek blijkt dat Stevan Avondwinkel een rol speelde binnen de keten van drugshandel”, zegt de gemeente. Locoburgemeester Claudio Bruggink heeft besloten om het pand te sluiten. “De tijdelijke sluiting van Stevan Avondwinkel is bedoeld als een signaal van de gemeente Hengelo dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden”, zegt de gemeente.

icon_main_info_white_glyph

Wat is ondermijning?

Ondermijning is een situatie waarin criminelen legale ondernemingen gebruiken om criminele activiteiten te verhullen. Hierdoor worden de zogenaamde 'onderwereld' en 'bovenwereld' met elkaar vermengd. Binnen het veiligheidsbeleid van de gemeente Hengelo is de aanpak van ondermijning een belangrijk onderdeel.

Sluiting

De (loco)burgemeester heeft het recht om woningen of bedrijven te sluiten wanneer de openbare orde, gezondheid of veiligheid in het geding zijn. Zij kunnen dit doen op basis van verschillende gemeentelijke- en landelijke wetgeving. "De genomen beslissing komt voort uit een zorgvuldige overweging en een grondige evaluatie van verschillende factoren die van invloed zijn op de leefbaarheid en veiligheid."

Door de sluiting mag niemand gedurende de sluitingsperiode in het pand aanwezig zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.