Hengelo
Cultuur

Hengelose Revue-ster Janneke van Rossum overleden

Janneke van Rossum stond meer dan 35 jaar op de planken bij de Hengelose Revue en was een vaste verschijning op het podium én smaakmaker van het theatergezelschap. Woensdagmiddag overleed ze op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.

Van Rossum vocht al zeven jaar tegen longkanker. Telkens keerde de ziekte terug. Ondanks die tegenslag gaf ze niet op en speelde ze met veel glans en humor haar rollen, waarin ze het publiek keer op keer wist te raken. Alles moest wijken voor de revue, want dat was haar lust en haar leven. Zelfs begin dit jaar toen ze chemokuren moest ondergaan en midden in de voorbereidingen zat voor haar rol in “Foutje…bedankt!”.

20200902 janneke van rossum hengelose revue overleden
Janneke van Rossum op de planken bij Hengelose Revue © Hengelose Revue

In al die jaren dat ze op de planken stond, had Van Rossum veel trouwe fans. “Speciaal voor haar kwamen duizenden bezoekers uit heel Overijssel ieder jaar naar de Schouwburg in Hengelo," zegt voorzitter Henk Kiewik. "Janneke was het type speelster die het altijd prachtig vond om het publiek te bespelen en aan zich te binden. Hier was zij een groot meester in. Voor de Hengelose Revue-familie is dit een groot verlies.”