Hengelo

Raad van State: Club TopShot terecht gesloten na vondst drugs

De burgemeester Schelberg van Hengelo heeft Club TopShot terecht gesloten. Dat is de conclusie van de Raad van State. De zaak werd aangespannen door de eigenaar van Club TopShot.

Politie hengelo
Bij de inval werd een partij drugs gevonden © Politie Hengelo

Na een anonieme tip heeft de politie op 13 mei 2018 een inval gedaan bij de uitgaansgelegenheid aan de Willemstraat. Bij de inval werd een partij drugs ontdekt, waaronder enkele tientallen xtc-pillen. Eén persoon werd die nacht aangehouden. Als standaard procedure werd de club op last van de Burgemeester gesloten voor een jaar. De burgemeester heeft de bevoegdheid om een woning of pand te sluiten wanneer daar bewezen drugs wordt gedeald, opgeslagen of geproduceerd wordt.

De uitbater van de club zegt dat hij onschuldig is en dat er geen structurele drugshandel plaatsvond in zijn club en ging in beroep. Volgens de man hebben bezoekers de drugs er zelf neergelegd. Ook vindt de eigenaar dat de gemeente eerst een officiële waarschuwing had moeten geven. De uitbater tekende bezwaar aan bij de rechtbank, maar die veegde dit van tafel en stelde dat de gedwongen sluiting gerechtvaardigd was. De man was het niet eens met de uitspraak en stapte naar de Raad van State.

De Raad van State oordeelt dat het beroep ongegrond is en dat de burgemeester in zijn recht staat om drugscriminaliteit aan te pakken.