Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Markeloër Gert-Jan Oplaat (BBB): ‘ChristenUnie kun je wel onder links scharen tegenwoordig’

Gert-Jan Oplaat
Gert-Jan Oplaat
Beeld: Twente FM

Het CDA zal niet blij zijn met het instellen van een hogere kiesdrempel, zegt Gert-Jan Oplaat, Eerste Kamerlid BBB, in het radioprogramma Twente wordt Wakker. In het gesprek komen onder andere aan bod het Brookduo, Omtzigt, de ‘leegloop’ in de Tweede Kamer en de honderden tweets die hij over zich heen kreeg na het artikel dat Follow the Money begin augustus over hem publiceerde. Kortom, luisteren maar.

Om mee te beginnen: het Brookduo, waar Oplaat al decennialang deel van uit maakt als schrijver en zanger, is bezig met nieuwe nummers. Er zijn proefopnames gemaakt en dat klinkt goed. De opnames zijn later in het jaar. Eind 2023 of begin 2024 komt het 15e album uit, met 16 nieuwe nummers in het dialect.

‘Linkse ChristenUnie’

Natuurlijk gaat het gesprek ook over politiek. Over versplintering en verhoging van de kiesdrempel. Oplaat: “Ik denk dat het CDA daar niet blij mee zou zijn.” Over onder andere de BBB, de partij die volgens Oplaat een positie inneemt tussen het centrum en de VVD, het linkse blok en de ChristenUnie: “Die kun je ook wel onder links scharen tegenwoordig.” Wat Pieter Omtzigt gaat doen, al of niet een eigen partij oprichten, dat weet ook Oplaat niet.

Leegloop

Over de ‘leegloop’ in Den Haag en wat redenen voor het vertrek van Kamerleden kunnen zijn wordt eveneens gesproken. “Maar een leegloop? We hebben al eens eerder gehad dat er 50 tot 60 van de 150 Kamerleden vervangen werden.”

“Twitter is soms net een open inrichting, als je ziet wat mensen daar soms anoniem spuien”

Schofferende tweets

“Twitter is soms net een open inrichting, als je ziet wat mensen daar, vaak anoniem, spuien!” Gert-Jan Oplaat kreeg afgelopen week, nadat Follow the Money een uitgebreid artikel had gepubliceerd over Oplaat, via Twitter een hoop schofferende tweets over zich heen, waarbij anonieme ‘toetsenbordridders’ hem onder andere allerlei vreselijke ziektes toewensten. Hij publiceerde er een paar op Facebook.
“Verschrikkelijk wat mensen je toewensen. Ik twitter zelf ook wel, maar ik zal nooit zoiets onfatsoenlijks doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.