Verkeer
Stuur appje
Zoek

Er zit letterlijk en figuurlijk muziek in winnen Startersprijs Midden Twente

221100 startersprijs midden twente 2022 FOTO ROZ
De winnaar en de genomineerden van vorig jaar.
Beeld: ROZ

Het winnen van de Startersprijs Midden Twente heeft Jeffrey Scholten van Kidzstore in Hengelo vier jaar geleden goede publiciteit gebracht. De 3.000 euro die hij en z'n compagnon kregen, werd besteed aan de verhuizing. DJ Jelmer Boensma won de prijs twee jaar geleden en stak het geld in een nieuwe muziekcomputer. Genoeg redenen dus voor startende bedrijven uit Hengelo en omstreken om dit najaar mee te doen aan de 2023-editie van de verkiezing. Aanmelden kan nog tot 1 september.

Autoriteit

Scholten is eigenaar van Kidzstore. Onder die naam verkoopt hij al jaren de wasbare luiers van het merk HappyBear. "Zo'n prijs geeft mooie publiciteit, aangezien de media het natuurlijk wel oppikken. Als je dan een beetje slim bent, melk je dat vervolgens uit in gesprekken met bijvoorbeeld investeerders. Zo'n titel straalt toch een zekere autoriteit uit. Het is alleen niet te meten wat het precieze effect is."

De drie mille die Scholten en z'n compagnon wonnen staat in schril contrast met de vier ton die ze later binnenharkten bij het tv-programma Dragon's Den, 'maar die positieve publiciteit na het winnen van de startersprijs heeft ons zeker geholpen de eerste tijd'.

“Als je een beetje slim bent, melk je de winst uit in gesprekken met bijvoorbeeld investeerders”

'Iets leuks voor het personeel'

Gaston Smit is mede-oprichter van het Hengelose Smart2IT, dat met Innobrix een softwarepakket heeft ontwikkeld, waarmee bouwbedrijven hun te bouwen woningen online kunnen configureren en bestellen. Smit: "Daarmee worden de woningen in 3D en in de bestaande omgeving getoond." Het bedrijf heeft zeker iets gehad aan het winnen van de prijs in 2015, vertelt Smit: "Toen we in 2016 actief op zoek gingen naar investeerders konden we mooi schermen met die titel. Het geldbedrag (ook toen al 3.000 euro, red.) was mooi meegenomen, maar dat zijn geen bedragen voor ons het verschil maakten. We hebben daarvan iets leuks voor ons personeel georganiseerd."

Chantal os jelmer boensma mathijs beld startersprijs roz groep
Lees ook
Opvallend veel Twentenaren starten bedrijf in crisistijd

Deldense DJ

Twee jaar geleden won Jelmex Music Productions van de in Delden woonachtige Jelmer Boensma de prijs. De inmiddels 16-jarige DJ kocht van het geld een computer, waarmee hij op professioneel niveau muziek kan produceren. Voor anderen, maar vooral voor zichzelf: "Later dit jaar komt er een nieuw nummer van mij uit, gemaakt op die computer." Ondertussen draait hij volop op festivals (Freshtival, Boulevard Outdoor) en in discotheken zoals Bruins in Saasveld: "Ik ga nu beginnen aan 5vwo, maar tussendoor heb ik tijd genoeg over voor de muziek." Als hij straks klaar is met school wil Jelmer Boensma zich volledig gaan richten op de muziek: "Dankzij het geld van de startersprijs is me dat een stukje makkelijker gemaakt."

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Iedereen die in 2022 in de gemeente Hengelo, Borne of Hof van Twente is gestart met een eigen bedrijf maakt kans op de Startersprijs Midden Twente 2023. Het enige dat je als startende ondernemer hoeft te doen, is het aanmeldformulier voor 1 september invullen via www.startersprijsmiddentwente.nl. Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen vijf genomineerden. Op maandag 13 november wordt tijdens het Starterscafé in Kulturhus De Bijenkorf in Borne bekendgemaakt wie van de genomineerden zich Starter van het Jaar mag noemen.

Coaching

Het moge duidelijk zijn: Boensma, Smit en Scholten raden elke beginnende ondernemer aan zich aan te melden voor deelname. Naast geldprijzen van 3.000 voor de winnaar en 1.000 euro voor de genomineerden krijgen de tien beste inzenders 10 uur coaching aangeboden vanuit het in Hengelo gevestigde ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.