Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Radiomakende docent Bart Eshuis wint Startersprijs met ‘Podcast in de Klas’

20221121 bart eshuis startersprijs ROZ
Wethouder Wim Meulenkamp van Hof van Twente (rechts) reikte de prijs uit aan Bart Eshuis
Beeld: Masterphoto

Bart Eshuis uit Hengevelde heeft met zijn bedrijf Podcast in de Klas de Startersprijs Midden Twente 2022 gewonnen. Eshuis kreeg de prijs vorige week uitgereikt tijdens het jaarlijkse Starterscafé in Schouwburg Hengelo.

Bezeten

Eshuis is van jongs af aan bezeten van radiomaken. Daarnaast is hij werkzaam als docent aan het Montessori College Twente in Hengelo. Die twee werelden komen perfect samen in zijn prijswinnende bedrijf, waarbij hij leerlingen de kneepjes van het maken van een podcast bijbrengt.

20221013 Bart Eshuis podcast in de klas STILL
Lees ook
Radiomakende docent Bart Eshuis helpt leerlingen zelf podcasts op te nemen

Passie

De jury van de Startersprijs bleek zeer te spreken over het concept van Eshuis. Juryvoorzitter Ilse Visscher: "Bart voorziet in een belangrijke behoefte, namelijk het ondersteunen van het onderwijs als het gaat om digitalisering. De passie straalt eraf bij hem en het ondernemerschap zit er wel in. Als docent kent hij het onderwijs als geen ander en dat komt goed van pas bij het werven van nieuwe scholen. Wat een impact maakt hij hiermee op verschillende vaardigheden van leerlingen”, aldus de juryvoorzitter, die tevens eigenaar is van de Bentelose Wijngaard Hof van Twente.

“De passie straalt eraf bij hem en het ondernemerschap zit er wel in.”

Starterscafé

Het Starterscafé werd bezocht door zo'n 170 mensen. Eshuis kreeg de trofee uit handen van Jelmer Boensma, ofwel DJ Jelmex uit Delden, de winnaar van 2021. De winnaar van dit jaar kreeg naast de trofee ook een cheque van 3.000 euro. De andere genomineerden, Cirqll uit Borne, Insyte Technology en SMAAK28 uit Hengelo en Studio LDE uit Hof van Twente, kregen een cheque van 1.000 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.