Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Weekend in Hengelo: waterkantconcert en glas-in-lood museum

2019 Kidswarenmarkt
Beeld: Hengelo Promotie

Dit weekend zijn er weer tal van evenementen te bezoeken in Hengelo. Er is een kinderwarenmarkt, muziek bij de Tuindorpvijver en glas-in-lood te bekijken. Wij hebben alle activiteiten op een rijtje gezet.

Glas-in-lood Museum

Liefhebbers van glas-in-lood kunnen zaterdag en zondag terecht in het museum van glazier Bas Beckers. In het kleine museum zijn zo'n tachtig verzamelde glas-in-loodramen te bekijken. Van hele oude exemplaren tot wat modernere, er is genoeg te zien. Tijdens de openingstijden vertelt Becker graag over de werken. Het museum is zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het adres is Bergweg 1 in Hengelo en de toegang is gratis.

Waterkantconcert Ricciotti Ensemble

Bij het Tuindorpbad is zaterdagmiddag een bijzonder concert. Het Amsterdamse Ricciotti Ensemble geeft een optreden op een unieke locatie. Het straatsymfonieorkest speelt vaker op bijzondere plekken en zal zaterdag dus een optreden geven bij het historische natuurbad in Tuindorp. Ze brengen een muzikale ode aan het platteland. Het optreden is zaterdag van 15.00 uur tot 16.00 uur aan de Vijverlaan 63.

Kidswarenmarkt

Kinderen tot en met 12 jaar staan zaterdag op de markt. In de zomervakantie staan de kinderen naast de kramen van de zaterdagmarkt en verkopen zij allerlei spulletjes. De kinderwarenmarkt is zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur op het marktplein te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.