Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Schuttersfeest van Sint Märten: wie wordt nieuwe schutterskoning(in)?

Er vallen het komend weekend in Losser veel schoten, door vriendenteams, hofhoudingen, junioren, vrouwen en mannen. “We hebben meerdere dagen dat we schieten en meerdere vogels waarop we gaan schieten. Het weekend door gaan er veel mensen schieten”, zegt Chayenne Boswinkel in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Het Schuttersfeest in Losser is niet zomaar een dagje schieten. “Vorige week zijn we begonnen met de opbouw; het is een serieus feest.”

Optocht en koningsbal

Schuttersfeest Sint Märten begint vrijdagavond 4 augustus. “Vanavond om 19.00 uur is het Team- en hofhouding schieten voor iedereen vanaf 18 jaar. Het groepsschieten is voor vriendengroepen, met vrije inloop.” Boswinkel, secretaris van Schutters- en dartvereniging St. Märten, schiet zelf ook mee.
Zaterdagmiddag is er Kruisboogschieten, schieten de junioren en dorpskoning(in) en ’s avonds de sponsoren.
Zondagmiddag start de folkloristische optocht, is er de kranslegging, vervolgens het vogelschieten om de nieuwe koning(in) en daarna het koningsbal.

Publiek welkom

Het feest wordt gehouden op de parkeerplaats bij het zwembad aan de Bookholtlaan in Losser. Publiek is het hele weekend welkom.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.