Verkeer
Stuur appje
Zoek

Drukste verkeersknooppunt van Almelo twee weken dicht

20230804 Kruising Almelo
De kruising Weezebeeksingel gezien vanaf de Henriëtte Roland Holstlaan
Beeld: André Scheffers

Het wordt vanaf maandag 21 augustus even puzzelen om thuis of op je werk te komen als je over de kruising Henriëtte Roland Holstlaan - Weezebeeksingel de stad in of uit moet. De kruising gaat 2 weken dicht.

Voorschotje

De kruising geldt in Almelo als een van de drukste verkeerspunten van de stad, zo niet het drukste. Een jaar geleden werd er al een voorschotje genomen op werkzaamheden door de stoplichten afslag Nijreessingel weg te halen. ”Dit zorgde voor een betere doorstroming en veel positieve reacties”, laat de gemeente weten. Daarom zal de proef een definitieve aanpassing worden. In 14 dagen tijd worden asfalt en verkeerslichting vervangen.

Omledingen

Met omleidingsborden moet het verkeer die twee weken in goede banen worden geleid. Woonwerkverkeer zal daardoor rekening met een wat langere reistijd moeten houden. Het verkeer vanaf de snelweg kan gewoon rechtdoor via de Henriëtte Roland Holstlaan richting het centrum en linksaf de Weezebeeksingel op. Het ZGT en het stadion blijven daardoor bereikbaar. Vanaf de Weezebeeksingel is het echter niet meer mogelijk de stad in te rijden en zal men een stuk terug op de deze route via een omleiding de binnenstad bereiken.

Overlast

De Nijreessingel is daarentegen wel afgesloten voor verkeer ofschoon het bedrijventerrein via de Bornsestraat bereikbaar blijft. Ondernemers aan de Henriëtte Roland Holstlaan blijken niet op de hoogte gebracht nadat ze eerder maandenlang overlast moesten ervaren tijdens werkzaamheden aan het eerste deel van deze route. Een garagehouder langs de route kijkt er van op dat de kruising twee weken dichtgaat. ”Maar we zijn hier wel wat gewend. Het heeft eerder maandenlang dichtgezeten.”

Raar

Z’n buurman van Jack’s Vers Belegd Broodjes reageert al even gelaten. ”Het was me nog niet bekend. Nee, niets van de gemeente gehoord. Raar toch? Maar ach, we hebben veel vaste klanten. Ook van buiten Almelo. Die weten ons die twee weken wel te vinden met een beetje omrijden.”

Groen

De aanpassing zorgt voor een bredere middenberm. Hierdoor is het mogelijk om de groene loper door te trekken. In het najaar worden er in de middenberm bomen gepland. De berm en andere vlakken worden iets verlaagd waardoor regenwater op natuurlijke wijze wordt geïnfiltreerd. Bovendien worden zoveel mogelijk materialen met het oog op circulariteit worden hergebruikt. Volgens de planning gaat het kruispunt op 4 september weer open.

IMG 4181
Beeld: André Scheffers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.