Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Dak winkelcentrum De Brink in Hengelo bijna helemaal ingezakt door regenwater

De overkapping van winkelcentrum De Brink in de binnenstad van Hengelo is donderdagochtend door de regen bijna helemaal ingezakt. Het winkelcentrum is afgezet door hulpdiensten. De brandweer heeft een gat gemaakt om het water geleidelijk weg te laten stromen.

Bolstaan van water

De overkapping van de winkelstraat stond helemaal bol van het regenwater. Hulpdiensten rukten met veel materieel uit. Volgens een woordvoerder van de brandweer bestaan de platen uit kunststof met lucht ertussen. Door het regenwater is de druk zo hoog geworden dat een deel is ingezakt. De brandweer heeft een gat gemaakt in het zeil om het water geleidelijk te laten wegstromen.

Winkels ontruimd

De afgelopen dagen heeft het flink geregend. Een deel van de winkels blijft vandaag volgens de woordvoerder nog dicht. "We mochten net van de brandweer even onze spullen ophalen. Ik ga nu naar huis", zegt een medewerker van één van de winkels. Volgens de medewerker is er in hun winkel geen schade.

Bouwinspecteurs

Bouwinspecteurs van de gemeente Hengelo hebben de schade opgenomen. Volgens een woordvoerder van de gemeente Hengelo wordt er overleg gevoerd met eigenaar van De Brink over hoe de situatie weer veilig gemaakt kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.