Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Anneke Koers: 'Kunstroute Enter uit de Kunst is 'via via' tot stand gekomen'

Klomp Enter
Beeld: Twente FM

Frans Poelman opent vanmiddag, maandag 31 juli, om 13.00 uur officieel Enter uit de Kunst, een kunstroute die door heel Enter voert.

Op zo’n twintig locaties zijn kunstwerken te zien, vertelt Anneke Koers in het radioprogramma Twente wordt Wakker. Na de opening, die plaatsvindt in de bibliotheek, gaan de kunstenaars naar de eigen locatie. “Dat zal vanmiddag rond 14.00 uur zijn.” Vanaf die tijd kunnen belangstellenden de route volgen.

'Via via'

Zo’n 200 (amateur)kunstenaars telt het klompendorp. “Niet iedereen wil of kan meedoen”, zegt Koers. Toch zijn er voldoende deelnemers om een mooie route door heel Enter en een grote diversiteit aan kunst te bieden: foto’s, textiel, houtsnijwerken, schilderijen, keramiek, kantkloswerk en meer. Bijzonder is dat de deelname ‘via via’ tot stand kwam, met als resultaat deze week een kunstevenement in Enter.

Muziek

De kunstroute is uitgebreid met muziek. Accordeonspelers en gelegenheidsgroepen uit Enter treden de hele week op verschillende locaties op.

Routebeschrijving

Enter uit de Kunst is deze week te zien vanaf maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus, van 13.00 uur tot 17.00 uur. De kunstenaars zijn ’s middags ook aanwezig.
De route kan op elke locatie gestart worden, daar liggen routebeschrijvingen. Het officiële startpunt is De Bron, het dienstencentrum van de Hervormde Kerk aan de Dorpsstraat 57.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.