Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stiftfestival zoekt zangers zonder talent

“Als je al een beetje kunt zingen en noten lezen ben je welkom”, zegt Ilonka van der Bercken, zakelijk leider van het Stiftfestival. Het festival biedt mensen voor het eerst de mogelijkheid om een zangcursus te volgen. Naderhand zingen de cursisten tijdens een concert in de Grote Kerk in Enschede. Zangtalent hoeven zij volgens Bercken niet te hebben.

Mannelijke stemmen

Deelnemers leren zingen tijdens de cursus. “Ik wil mensen niet meteen afschrikken, maar het is wel fijn dat je bijvoorbeeld bij een koor zit.” Volgens de zakelijk leider hebben al veel mensen zich opgegeven, waaronder veel vrouwen. “We zoeken voornamelijk mannen, dus alle Twentse mannelijke stemmen zijn welkom.”

Optreden

Het is de negentiende editie van het Stiftfestival. Het negendaagse festival bestaat uit 30 concerten met klassieke muziek en is van 19 tot en met 27 augustus. De concerten zijn op verschillende locaties in Twente waaronder Het Stift, Denekamp, Oldenzaal, en Ootmarsum. De zangcursus vindt plaats op 26 augustus. Koordirigent Jurriaan Poesse begeleidt de deelnemers, zodat zij dezelfde avond kunnen optreden tijdens het concert The Ashes Glow in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.