Verkeer
Stuur appje
Zoek

Twijfels over constructie Stationsgarage in Enschede, verbouwing staat voorlopig stil

20230722 Stationsgarage Google Maps
De in- en uitgang van de Stationsgarage aan de kant van het Stationsplein verdwijnen.
Beeld: GoogleMaps

Automobilisten die in het centrum van Enschede willen parkeren, kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van de Stationsgarage. De parkeergarage aan het Stationsplein ging in april dicht voor een verbouwing. Op 1 juli was de heropening gepland, maar er zijn twijfels ontstaan over de constructie van het gebouw. Het is wachten op aanvullende onderzoek.

De bedoeling van de werkzaamheden aan de Stationsgarage is dat de in- en uitgang worden verplaatst naar de Brammelerdwarsstraat. Het is dan niet meer mogelijk om de garage via het Stationsplein te benaderen of te verlaten. Het is een van de maatregelen die nodig is om het Stationsplein in de toekomst bij het stadserf aan te trekken en autoluw te maken. De entree voor voetgangers blijft aan de zijde van het Stationsplein bestaan, maar de garage zal in de toekomst alleen worden gebruikt voor omwonenden.

Na de zomervakantie onderzoek

"Tijdens de bouw- en sloopwerkzaamheden bleek er nader onderzoek nodig naar de effecten van de werkzaamheden op de constructie van de garage", laat een gemeentewoordvoerder weten. De verbouwing is stopgezet. Een expert adviseert om extra onderzoek te doen naar de constructie.

20230327 Stationsgarage binnen videostill
Lees ook
Parkeergarage in Enschede wordt verbouwd: geen toegang meer via Stationsplein

"We verwachten dat onderzoek na de zomervakantie te kunnen starten", aldus de woordvoerder. "Opening van de garage is afhankelijk van de resultaten van het onderzoek en de werkzaamheden die daaruit voortvloeien." Dat zou dus nog wel even kunnen duren. "Alles is er op gericht om na opening een aangepaste garage te hebben met een nieuwe in- en uitgang die langjarig een goede parkeergelegenheid kan bieden aan bewoners, ondernemers en bezoekers aan dit gebied. Daar nemen we dus nu even de tijd voor."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.