Verkeer
Stuur appje
Zoek

Parkeergarage in Enschede wordt verbouwd: geen toegang meer via Stationsplein

20230327 Stationsgarage binnen videostill
De Stationsgarage uitrijden kan straks niet meer via het Stationsplein.
Beeld: 1Twente

De auto parkeren in de Stationsgarage in Enschede kan straks nog maar op één manier: door naar binnen te rijden via de Piet Heinstraat. In april wordt de gemeentelijke parkeergarage verbouwd. In- en uitrijden aan de zijde van het Stationsplein is daarna voorgoed verleden tijd.

De verbouwing was al eerder aangekondigd. Het is een grote wens van de gemeente om het Stationsplein autoluw te maken. Dat moet de sfeer en beleving op en rond het plein, de entree van de stad voor treinreizigers, ten goede komen.

In- en uitrijden

De eerste stap naar een autoluw Stationsplein is het verbouwen van de parkeergarage. Weliswaar kan inrijden op dit moment nog vanuit twee kanten, maar uitrijden gaat alleen aan de kant van het Stationsplein. Dat gaat dus veranderen. De toegang aan de kant van de Piet Heinstraat en Brammelerdwarsstraat geldt straks voor beide richtingen. Aan de kant van het Stationsplein blijft wel een toegangsdeur voor voetgangers.

Parkeergarage foto 01
Lees ook
Ben je sneller met de auto door hartje Enschede dankzij het gratis parkeeruurtje?

De verbouwing duurt van 11 april tot uiterlijk 1 juli. Als over enkele jaren in het stationsgebied het woningbouwplan Centrumkwadraat wordt ontwikkeld, is het uiteindelijk de bedoeling dat de parkeergarage alleen nog voor omwonenden beschikbaar is. De gemeente wil een nieuwe Stationsgarage onder het huidige busplein bouwen.

20220624 Enschede Busstation Google Maps
Lees ook
Parkeergarage onder busstation: Enschede krijgt vele miljoenen voor 'versnellen woningbouw'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.