Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo Helemaal Fit! zet Hengelo opnieuw in beweging deze zomer

Hengelo Helemaal Fit! is een sportief programma dat deze zomer voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt georganiseerd in Hengelo. Inwoners kunnen vanaf zaterdag 22 juli de gehele zomervakantie vrijblijvend meedoen aan beweegactiviteiten en kennismaken met verschillende sporten.

Andere aanpak

Dit jaar krijgt het event een andere aanpak. De activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats bij de verenigingen en clubs, zodat mensen op een laagdrempelige manier kunnen kennismaken met verschillende sporten. Het programma richt zich op twintigers, dertigers en veertigers, maar iedereen van jong tot oud die belangstelling heeft én zin heeft om te bewegen, kan meedoen.

"We willen met Hengelo Helemaal Fit! bijdragen aan een gezondere levensstijl. Ook willen we eenzaamheid, overgewicht en stilte in onze stad tegengaan", zegt Tijs Jagers, één van de drijvende krachten achter het initiatief.

20230721 hengelo helemaal fit dance passion workshop 2022 foto remco ditmar
Enthousiaste deelnemers aan de workshop van Latin Moves. De dansstudio doet ook dit jaar weer mee.
Beeld: Remco Ditmar

Oorsprong

Drie jaar geleden, tijdens de coronaperiode constateerde Jagers dat veel mensen te maken kregen met eenzaamheid en depressies. Hij wilde daar iets aan doen. "Gratis sportavonden leken mij de perfecte oplossing. Hiermee houden we mensen in beweging en dragen we bij aan hun mentale gezondheid." Het leidde tot het initiatief 'Op vakantie in Hengelo', omdat veel mensen door de lockdown niet op vakantie konden. Het initatief ging vorig jaar verder onder een nieuwe naam.

Kijk voor meer informatie of voor aanmelden op de website van Hengelo Helemaal Fit! Hengelose verenigingen en clubs die willen meedoen aan het programma, kunnen zich nog aanmelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.