Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na tien jaar afwezigheid keren de softbaldames van Tex Town Tigers uit Enschede terug op de European Cup

Tien jaar heeft het geduurd, maar eindelijk gaan de dames van Tex Town Tigers strijden van 21 tot 26 augustus om de European Premier Cup in het Italiaanse plaatsje Saronno. De laatste keer dat ze meededen verloren ze op eigen veld van Sparks Haarlem. Ditmaal gaat het Enschedese team dus voor de winst na een lange afwezigheid. "Je kunt de European Cup vergelijken met de Champions League in het voetbal", aldus Annemiek Jansen, speelster van het dameselftal van de Tex Town Tigers en tevens international.

Toernooi

In het toernooi treft het Enschedese team de Bonn Capitals uit Duitsland, Les Pharaons uit Frankrijk, Vienna Wanderers uit Oostenrijk en het thuisspelende team Saronno. Als het Enschedese team de poulefase doorkomt, wachten er nog drie dagen aan knock-outwedstrijden, waarbij op 26 augustus de halve finales en finale worden gespeeld.

De vorige editie van de European Premier Cup werd gewonnen door Olympia uit Haarlem. "Wij hebben het ticket kunnen bemachtigen dankzij de overwinning van Olympia. Zij wonnen niet alleen de European Premier Cup, maar ook de competitie. Daarom ging het ticket naar de tweede plaats en mogen wij naar Italië afreizen". Ook diezelfde ploeg noemt Jansen als één van de kanshebbers voor de titel. "Naast dat wij kans maken op de titel zullen onze grootste uitdagers Olympia Haarlem en het thuisspelende Saronno zijn".

Tex Town Tigers dames 1 Tex Town Tigers
Beeld: Tex Town Tigers

Sponsoring

Om de reis naar het plaatsje op zo'n 30 kilometer van Milaan te kunnen bekostigen, moeten er geldmiddelen binnenkomen. Daarom is het damesteam begonnen met sponsoracties. Een sponsorshirt met je naam erop, een barbecue, whiskyproeverij en een muziekbingo moeten ervoor zorgen dat de Enschedeërs naar Saronno kunnen gaan. "Ik heb FC Twente nog nooit zien smeken om sponsors. Helaas is dat bij ons wel het geval", aldus de Enschedese softbalster.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.