Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste wooncomplex in Twekkelerveld wordt volgend jaar gerenoveerd en verduurzaamd

In de Enschedese wijk Twekkelerveld wordt dit najaar het eerste appartementencomplex van wooncorporatie De Woonplaats gasloos. De woningen met oneven huisnummers (91 t/m 131) worden dan gerenoveerd en verduurzaamd, en bij die renovatie zullen ze de woningen compleet van het gas afhalen. De verbouwing is onderdeel van Nieuw Twekkelerveld, een samenwerkingsverband tussen de drie woningcorporaties en de gemeente Enschede.

Rond 2025 klaar

De uitvoering staat gepland in mei 2024. Daarvoor is De Woonplaats voornamelijk bezig met de aanbesteding, waarna de verwachting is dat begin 2025 de werkzaamheden zijn afgerond. Enschedeërs kunnen dan weer terug naar hun oude woning, maar dat hoeft niet. Inwoners kunnen van tevoren een traject ingaan waarbij ze na de verbouwing kunnen terugkeren naar hun gerenoveerde woning. Mocht je dit liever niet willen, dan helpt De Woonplaats je aan een nieuwe woning.

Olieslagweg in Twekkelerveld voor de verbouwing Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Woningen verduurzaamd

"De woningen worden geïsoleerd, en dan is het een logische stap om ze ook helemaal gasloos te maken. Daarom zien we dit project als een echte pilot die we later ook willen toepassen", zegt Arjan Kiewiet van De Woonplaats. Ze doen dit omdat de woningen aan de Olieslagweg straks niet meer voldoen aan de eisen van deze tijd.

De woningen hebben momenteel energielabel F en zullen worden verhoogd naar label A. Daarnaast wordt er ventilatie en een warmtepomp in de woningen aangebracht. Wat betreft de financiën zullen de Enschedeërs niet veel merken. "Ze zullen iets meer betalen, maar gezien wat ze ervoor terugkrijgen, zullen ze dat niet erg vinden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.