Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente schiet zeventien keer raak in eerste oefenwedstrijd van het seizoen

FC Twente scoorde er zaterdagmiddag lustig op los in de eerste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. In Delden werd het tegen de amateurs van Rood Zwart maar liefst 0-17. Vlap, Steijn en Ugalde troffen allen drie keer doel.

Bij rust stond het al 0-10 voor FC Twente. Mede dankzij drie doelpunten van Sem Steijn. De andere goals kwamen op naam van Ricky van Wolfswinkel (2x); Gijs Smal; Naci Ünuvar (2x) en academiespeler Jort Ribbers. Een eigen doelpunt van Rood Zwart aan het einde van de eerste helft, maakte de tien compleet. Ünuvar en Steijn wisten elkaar zaterdagmiddag goed te vinden.

Geen Unnerstall

Bij FC Twente geen Lars Unnerstall; in overleg met keeperstrainer Sander Boschker werd besloten doelmannen Tyton en El Maach minuten te laten maken. Ook geen Robin Pröpper. Hij heeft last van een polsblessure.

Joshua Brenet verscheen wel aan de aftrap. Hij ontbrak aan het begin van de week vanwege onderhandelingen met een andere club. Vooralsnog is er geen akkoord en dus sloot de verdediger later in de week toch aan bij de groep.

Nog twee hattricks

In de tweede helft stonden er nog meer spelers uit de academie in het veld. Daarvan kwam Irakly Yegoian tot scoren. De andere zes doelpunten werden gemaakt door Michel Vlap en Manfred Ugalde. Eerlijk verdeeld: allebei drie goals en beiden één keer vanaf de strafschopstip.

Aankomende week reist FC Twente af naar De Lutte voor een trainingskamp. De week wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Odense op zaterdagmiddag. Het duel wordt gespeeld op het complex van GFC Goor en start om 15.00 uur.

Opstellingen

Eerste helft: Tyton, Brenet, Hilgers, Driezen, Smal, Kjølø, Besselink, Steijn, Ünüvar, Van Wolfswinkel, Ribbers.

Tweede helft: El Maach; Iylia, Mesbahi, Kuster, M. Rots; Yegoian, Regeer, Vlap; D. Rots, Ugalde, Sybrandy.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.