Verkeer
Stuur appje
Zoek

Papierwerk afgrond: Manfred Ugalde nu officieel FC Twente-speler

20230706 Manfred Ugalde Officieel Naar FC Twente FC Twente Media
Manfred Ugalde naast technisch directeur Arnold Bruggink
Beeld: FC Twente Media

Manfred Ugalde is officieel speler van FC Twente. De Costa Ricaanse spits tekende al een vierjarig contract, maar moest wachten tot het benodigde papierwerk was afgerond. Hij sluit donderdagochtend meteen op het trainingsveld aan bij de selectie. De afgelopen twee seizoenen kwam hij al op huurbasis uit voor de Enschedeërs.

Droom

De aanvaller laat via de club weten dolgelukkig te zijn met deze overstap. "Allereerst wil ik God, mijn familie en ook de club bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben om deze grote stap in mijn carrière te zetten. De supporters hebben mij altijd gesteund en ook hen ben ik heel dankbaar. Voor mij is dit een van de gelukkigste dagen van mijn leven. Bij FC Twente horen is een droom voor mij. Toen mij werd verteld dat de mogelijkheid er was om een definitieve transfer te maken hoefde ik er niet over na te denken, ik ben hier erg gelukkig."

"Komend seizoen wacht ons weer een aantal mooie uitdagingen met het team. Deze ploeg wil altijd het maximale bereiken. Met doelpunten en assists hoop ik daar mijn inbreng in te hebben."

“Voor mij is dit een van de gelukkigste dagen van mijn leven”

Nog hoger niveau

Technisch directeur Arnold Bruggink vindt het een goede ontwikkeling dat de aanvaller nu voor langere tijd aan de club verbonden is. "Door onder andere de inspanningen van Jan Streuer zijn we daarin geslaagd. Afgelopen twee jaar hebben we Ugalde leren kennen als een jonge talentvolle spits met een grote drive en werklust. Een prettige jongen die zich bij FC Twente ongetwijfeld verder gaat ontwikkelen. We hebben er vertrouwen in dat Manfred de komende jaren bij ons door kan groeien naar een nog hoger niveau."

20210719 Manfred Ugalde FC Twente foto Emiel Muijderman
Lees ook
Ugalde stapt over en blijft bij FC Twente, aanvaller tekent voor vier jaar

Ugalde komt over van het Belgische Lommel SK waar hij door City Group gestald was. In de zomer van 2021 kwam hij op huurbasis naar FC Twente. Een uitleenperiode die vorig jaar met nog een seizoen werd verlengd. Hij kwam tot nu toe tot 55 officiële wedstrijden voor de club waarin hij twaalf keer scoorde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.