Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Wierdenaren delen in het nationale geluksgevoel: ‘Ik ben één en al geluk’

Ieder jaar verschijnt het World Happines Report, een onderzoek naar het geluksgevoel in de hele wereld. Daarbij staat Nederland op de vijfde plaats na Finland, Denemarken, IJsland en Israël. Als het gaat om agressief gedrag tegen medewerkers staat ons land in Europa bovenaan. De mensen die wij in Wierden spraken gaven hun geluksgevoel echter een heel hoog cijfer: ‘Voor mij een tien, ik ben één en al geluk’, zegt een jonge inwoonster van Wierden.

Agressie

Een wat oudere man reageert op de tweede stelling dat in Nederland de meeste agressie voorkomt in Europa, met name tegen medewerkers in de zorg, tegen hulpverleners en op de voetbalvelden. “Hoe harder men tegen mij moppert hoe rustiger ik word en dat werkt vaak als een rode lap op een stier”, waarmee hij zichtbaar bedoelt dat hij daarmee de angel uit het gesprek haalt.

“Voetbalsupporters? Ik noem dat geen supporters”

Zorgen maken zich de Wierdenaren wel op de toenemende agressie op de voetbalvelden, niet alleen in het profvoetbal maar ook op de amateurvelden. “Het is wel erg wat er op dit moment gebeurd. Kijk naar de voetbalvelden, dat lijkt helemaal nergens op”, is een van de reacties. Een oud-voetballer uit Wierden: “Voetbalsupporters? Ik noem dat geen supporters, het is echt ongelofelijk in Nederland op dit moment.”

“Als je het vergelijkt met andere landen hebben we het best goed”

Geluk zit voor veel van de gevraagde Wierdenaren in hun persoonlijke omstandigheden, gezondheid van zichzelf en die van hun eventuele kinderen en kleinkinderen. Daarbij geven ze ook aan dat het in andere landen vaak slechter is. “Onze staat die toch voor veel mensen zorgt, een goed zorgstelsel, waarbij iedereen in principe wel ergens terecht kan. Als je het over het algemeen vergelijkt met andere landen hebben we het best goed”, aldus een inwoonster van Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.