Verkeer
Stuur appje
Zoek

Scheidend directeur Asito Diensten Groep geridderd voor bijdrage aan internationale positie van Twente

Koninklijke onderscheiding Hans Kroeze
Hans Kroeze kreeg de onderscheiding uit handen van burgemeester Roelof Bleker.
Beeld: Gemeente Enschede

Enschedeër Hans Kroeze is donderdagmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De scheidend algemeen directeur van de Asito Diensten Groep (ADG Dienstengroep) kreeg de bijbehorende versierselen uitgereikt door burgemeester Roelof Bleker.

Kroeze is onderscheiden omdat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de werkgelegenheid, participatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen in Twente. Ook wordt hem toegedicht dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld in de internationale economische positie van de regio.

Reis van 23 jaar

Behalve bij het in Almelo gevestigde ADG Dienstengroep (en eerder bij dochteronderneming Asito) heeft Hans Kroeze ook nevenfuncties bekleed bij de betaald voetbalorganisaties FC Twente en Heracles, belangenbehartiger voor ondernemers VNO Twente en VNO Overijssel, de Stichting World Trade Center en Twente Board.

Kroezo nam dinsdag na 23 jaar afscheid bij ADG Dienstengroep. "De reis die in 2001 begon met een omzet van omgerekend ruim 200 miljoen euro kende op haar hoogtepunt een omzet van ruim meer dan een miljard euro", zegt de kersverse ridder op zijn LinkedIn-pagina. "Belangrijker nog is dat we ondanks deze groei de expliciete en hechte cultuur van ons familiebedrijf hebben weten vast te houden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.