Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Werkzaamheden vergroening schoolplein De Roerganger Enter gestart

Schoolplein De Roerganger
Beeld: Gemeente Wierden

Vergroening op en rondom schoolplein De Roerganger Enter

Aannemer NTP is gestart met de werkzaamheden voor het inrichten van een klimaatvriendelijke openbare ruimte rondom het schoolplein De Roerganger. Tegelijkertijd vergroent CBS De Roerganger het schoolplein. Daar is op dit moment Ten Brinke Transport Recycling en Grondwerken druk bezig met de voorbereidende werkzaamheden.

Omgeving De Roerganger
Beeld: Gemeente Wierden

Met deze transformatie wordt een klimaat adaptieve omgeving gecreëerd die inspeelt op het huidige en toekomstige klimaat. Het regenwater dat tijdens extreme buien valt, zal na de werkzaamheden langzaam worden geïnfiltreerd in het groen. Dit komt ten goede aan het grondwaterpeil en vermindert wateroverlast.

“De leerlingen hebben meegedacht in de plannen en ouders hebben samen met de leerlingen geholpen met het wippen van zo’n 7000 tegels.”

De komende weken wordt het schoolplein in fases aangelegd. Eerst wordt het centrale gedeelte van het plein aangepast, gevolgd door het kleuterplein en tot slot komt de voorzijde van het schoolplein (Voormors) aan bod. Na de bouwvakantie krijgt het schoolplein nieuwe speeltoestellen en in het najaar wordt het nieuwe groen op en rondom het schoolplein aangeplant.

NK Tegelwippen De Roerganger
Beeld: Gemeente Wierden
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.